Епопея на забравянето

0
"Вазов написва "Епопея на забравените", точно защото се забравя.Росенец беше преди по-малко от половин година, не го забравяйте. Идват избори и много хора ще ви говорят много неща, много хора ще разказват за приноса си към неминуемата промяна и много хора ще ви увещават да ги изберете", пише Мартин Димитров
"Вазов написва "Епопея на забравените", точно защото се забравя.Росенец беше преди по-малко от половин година, не го забравяйте. Идват избори и много хора ще ви говорят много неща, много хора ще разказват за приноса си към неминуемата промяна и много хора ще ви увещават да ги изберете", пише Мартин Димитров Снимка: БГНЕС

Всичко започна на 7-ми юли 2020-та на Росенец

Така започва коментарът на Мартин Димитров в личната му страница във фейсбук. Ето какво написа още той: 

"То не започна 48 часа по-късно, не започна на 9-ти юли, когато прокуратурата буквално щурмува президентството. Това абсолютно мутренско и уронващо престижа на институциите действие по-скоро прилича на реакция, инициирана от един главен прокурор, напълно загубил (а може би и никога не е притежавал) мярка за норма, представа, морал и приличие. Тази публична демонстрация на прокуратурата наля масло в огъня, но тя не е началото.

Началото е на 7-ми юли на Росенец. Преди Христо да акостира с гумената си лодка на Догановия бряг, всичко спеше. Никъде и никаква я нямаше Мая Манолова, която беше загубила изборите в София. Нямаше дуети, нямаше триота, нямаше квартети и квинтети.

И ако Христо не беше отишъл до Росенец, нямаше и да ги има, да ви кажа. С акостирането си Христо натисна копчето и пусна прожектора, който освети връзката между "ДПС" и "ГЕРБ". Този прожектор се оказа достатъчно мощен, за да освети и сцената на протеста. И на тази сцена се възкачи Мая Манолова, под тази светлина избуя триото, дори и позабравени герои като Александър Томов се появиха сякаш от нищото.

Вазов написва "Епопея на забравените", точно защото се забравя. "Епопея"-та е завършена едва седем години след Освобождението, когато хората - вече поотупали се в свободата - започват да неглижират ролята на тези, благодарение на които са свободни.

Така че, забравянето не е ново за нацията ни. Росенец беше преди по-малко от половин година, не го забравяйте. Идват избори и много хора ще ви говорят много неща, много хора ще разказват за приноса си към неминуемата промяна и много хора ще ви увещават да ги изберете.

Не забравяйте, че нито един от тях не е отишъл пръв на Росенец. Всички те се качиха после на предварително осветената сцена.

Между другото, в последните месеци Мая Манолова е споменала точно нула пъти името на Иван Гешев. Очевидно не ѝ е тема. И това, че тя е наведена и иска да се изправи, не означава, че всички са наведени.

Та, не забравяйте."

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари