Еманюел Макрон: Франция е изправена пред децивилизация

2
Френският президент призова обществото към ред след бруталната смърт на медицинска сестра и трима полицаи
Френският президент призова обществото към ред след бруталната смърт на медицинска сестра и трима полицаи Снимка: ЕПА / БГНЕС

Френският президент призова обществото към ред след бруталната смърт на медицинска сестра и трима полицаи

Френският президент Еманюел Макрон предупреди, че Франция е изправена пред "процес на децивилизация", предаде АФП, позовавайки се на правителствен източник, след бруталната смърт на медицинска сестра и трима полицаи и многократните нападения срещу избрани служители.

"Трябва да бъдем безкомпромисни по отношение на основите. Няма легитимно насилие, било то вербално или срещу хора", заяви Макрон пред министрите на заседание на кабинета.

"Трябва да работим от горе до долу, за да противодействаме на този процес на децивилизация", добави той в коментарите си, съобщени първо от вестник „Льо Паризиен“.

Макрон "призовава обществото към ред", заяви анонимно близък до президента и добави, че "политиците не са единствените отговорни" за намаляване на насилието, съобщи Dnes.bg.

Министър-председателят Елизабет Борн участва в минутата мълчание за медицинската сестра, убита в понеделник в източния град Реймс при нападение с нож от мъж, страдащ от психични проблеми.

Утре Макрон трябваше да пътува до Рубе в Северна Франция, за да отдаде почит на трима полицаи, загинали в неделя при автомобилна катастрофа с мъж под въздействието на алкохол и наркотици.

Насилието от тази седмица последва нападенията срещу избрани служители, включително срещу кмет в Западна Франция, който се оттегли от поста си след подпалване на дома му.

Смята се, че противници на център за настаняване на лица, търсещи убежище, в град Сен-Бревен-ле-Пинс са подпалили огъня.

Офиси на други официални лица, включително депутати, бяха опустошени с политически мотиви на фона на ожесточените протести срещу непопулярната пенсионна реформа на Макрон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Sтанко
    Разпада на европата от вас започна с отварянето на границите за всякакви неандерталци и арабели. Ислямизацията тече по вените ви от десетилетия... Френските кифли се пълнят с черен мармалад от години и раждат препечен сладкиш... Какво общество очаквате да има след време, като толерантността ви направи европата най-долната тоалетна на света като събра утайката на планетата... Нашите цигани за "щастие" в сравнение с това което вие сътворихте!!! Сега ви остава да берете "плодовете"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари