Експерт: Пилотът на разбилия се самолет не е имал никакъв шанс!

1
Загиналият Георги Влайков е имал богат опит като летец
Загиналият Георги Влайков е имал богат опит като летец Видео: bTV

Загиналият Георги Влайков е имал богат опит като летец

Не е имал никакъв шанс пилотът при така стеклите се обстоятелства. Това коментира ръководителят на звеното за разследване на авиокатастрофи след трагедията край Лесново, при която загина млад мъж.

Малък самолет се разби вчера, а жертвата е 33-годишният Георги Влайков, който е имал богат опит като летец.

Двигателят на самолета е работил до последно, а пилотът е бил с колани. Думата каска не знам защо се споделя във авиацията, защото той беше с коланите - и поясните, и раменните бяха закопчани. От удара са скъсани раменните колани, но пилотът не е имал съприкосновение с бордното табло. Това означава, че коланите са извършили предпазната си роля“, обясни пред bTV експертът.

Христов поясни, че се работи по четири версии, свързани с трагедията: човешка грешка, технически отказ, влошена метеоролигчна обстановка или евентуално влошаване на здравословно състояние на пилота.

Специалистът обясни, че е възможно при извършваните маневри летецът да е имало проблем.

Георги Влайков е завършил 2019 година курс във Великобритания за изпълняване на фигури от висшия пилотаж. Участва в международни състезания няколко пъти. Аз вярвам и съм убеден, че той има този опит за изпълнение на тези фигури. При някои от маневрите обаче може да се попадне в скоростен срив“, каза Христо Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари