Самолет падна край Елин Пелин

1
Пилотът на самолета е загинал / снимката е илюстративна
Пилотът на самолета е загинал / снимката е илюстративна Снимка: AP

Пилотът на самолета е загинал

Загиналият пилот край летище Лесново е с голям опит. Той лети от 2011 година и законосъобразно е упражнявал дейността си. Документите за полета са били изрядни. Стартирано е разследването на причините за произшествието, като са екип на полицията и на Националния борд на разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт. Работи се по няколко версии.

Произшествието се е случило в 13:30 часа малко след излитане, южно от летище Лесново, като самолетът е паднал в полето. Полетът е извършен с технически годен самолет със съответната регистрация, предаде БНР.

Всички версии ще се разследват, каза заместник-министърът на транспорта Николай Найденов, който уточни, че полетът е бил тренировъчен: "Има запис на полета. Той ще бъде предоставен на разследващите органи и да се надяваме, че те ще стигнат бързо до причината за този инцидент. Той е опитен пилот, има всички лицензии. По-скоро не е имал опит в акробатичните фигури, които е изпълнявал".

Практиката на пилота и днешният полет са две различни дейности в авиацията. Изпълнението на акробатични фигури е строго специфична дейност, каза още Николай Найденов.

Той уточни, че хората от екипа на пилота са били много близо и веднага са се отзовали на местопроизшествието, което за жалост е завършило фатално. Към настоящия момент единственото, което е известно е, че има нещастно стечение на обстоятелствата, каза още заместник министър Николай Найденов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    русенец
    Какъв преглед е минал? Такъв, какъвто минават колите при ГТП ли? Жалко за пилота.
  • 1
    2
    Orthodox
    Жалко. Ако не беше тръгнал да се прави на голяма работа, сега щеше да е жив...
  • -7
    1
    БУКВАЛНО
    НЕ Е МОЙ ПРОБЛЕМ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари