ЕК увеличи на 60% допустимите инвестиционни разходи в Русе

0
ЕК одобри изменение на картата на регионалните помощи за България за периода 2022—2027 година
ЕК одобри изменение на картата на регионалните помощи за България за периода 2022—2027 година

ЕК одобри изменение на картата на регионалните помощи за България за периода 2022—2027 година

Европейската комисия одобри, съгласно правилата на ЕС за държавната помощ, изменение на картата на България за отпускане на регионални помощи до 31 декември 2027 г. в рамките на Насоките за регионална помощ.

На 15 декември 2021 г. Комисията одобри картата на регионалните помощи за България за периода 2022—2027 г. На 30 май 2023 г. Комисията прие съобщение относно възможен средносрочен преглед на картите на регионалните помощи, като взе предвид актуализираните статистически данни.

В този контекст, одобреното днес изменение на картата на регионалните помощи за България дава възможност за по-високи максимални размери на помощта за инвестиции в региони с намаляващо население. Максималният размер на помощта ще се увеличи от 50% на 60% от допустимите инвестиционни разходи в регионите Велико Търново, Русе и Силистра. В Перник максималните размери на помощта ще се увеличат от 20 % на 25 % до края на 2024 г. и от 15 % на 20 % от 2025 г. до края на 2027 г.

Изменената карта ще бъде в сила от 1 януари 2024 г. до 31 декември 2027 г.

Неповерителната версия на решението ще бъде представена под № SA.108623 в регистъра на държавните помощи на уебсайта на Комисията, посветен на конкуренцията, след като евентуалните въпроси, свързани с поверителността, бъдат решени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Александър
    От 20 години не ме вълнува кои тиквеници управляват! Освен надпревара по кражби, друго не виждам! Ще ме опровергае ли някой?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари