Две независими разследвания се водят за влаковата катастрофа в Русенско

2
Освен прокуратурата, причините за инцидента търсят и от Специализираното звено за разследване на произшествия в железопътния транспорт
Освен прокуратурата, причините за инцидента търсят и от Специализираното звено за разследване на произшествия в железопътния транспорт Видео: NOVA

Две паралелни независими разследвания се водят за влаковата катастрофа в Русенско.

Четири цистерни с бензин дерайрилаха между гарите Ветово и Сеново.

Няма пострадали хора, но материалните щети са големи. Освен прокуратурата, причините за инцидента търсят и от Специализираното звено за разследване на произшествия в железопътния транспорт, предава NOVA.

След като горивото бъде претоварено и цистерните - изтеглени, ще се проверява каква е била скоростта на влака, състоянието на композицията, както и на железния път.

В обясненията си машинистите са казали, че са се движили със скорост по-ниска от указаните 25 км в час за този участък.

Зам.-председателят на НБРПВВЖТ д-р инж. Бойчо Скробански заяви, че локомотивните бригади на двата локомотива твърдят, че скоростта на движение е била от 16 до 18 км в час, което ще бъде проверено. Той сподели, че при дерайлиранията в такъв аспект пресечната точка контакт колело-релса е много тънка линия, но едно произшествие само по себе си никога не става само по една причина, винаги има няколко натрупвания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари