Причините за трагедията са превишена скорост или техническа повреда

0
Прокурор Румяна Арнаудова обяви, че предстои допълнителен оглед на местопроизшествието
Прокурор Румяна Арнаудова обяви, че предстои допълнителен оглед на местопроизшествието Снимка: БГНЕС

"Твърде рано е да се твърди каквото и да е за случая в Хитрино, предстои допълнителен оглед на местопроизшествието", съобщи пред Агенция „Фокус” говорителят на гл. прокурор Румяна Арнаудова.

По думите ѝ е иззета цялата техническа документация, съпровождаща транспортирането на товара от Бургас към Русе. „Предстоят много важни действия, когато екипите бъдат допуснати на мястото на произшествието, за да бъдат огледани всички вагони, железопътният път и да бъдат направени съответните замервания“, допълни Румяна Арнаудова.

Според нея превишената скорост остава най-вероятната причина за трагедията. Арнаудова уточни, че още не са разшифровани данните от двете измервателни устройства, иззети от вагоните и не изключи варианта да е имало и техническа повреда.

Трябва да се установи къде е тази повреда, ако въобще е имало такава и как се е стигнало до нея. Дали е налице виновно поведение или се касае за случайно деяние. За да се направят всички тези изводи, са необходими още факти, с които екипите не разполагат към този час“, посочи говорителят на гл. прокурор.

Румяна Арнаудова каза още, че затова прокуратурата не се ангажира с точна причина за инцидента, тъй като може да е комбинация от всичко. 

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари