Двама екс министри на МВР: Полицаите от протеста трябваше да действат по-твърдо

0
Не беше удачно да се пращат полицаите без защитни средства на митинга пред Народното събрание, заяви бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев.
Не беше удачно да се пращат полицаите без защитни средства на митинга пред Народното събрание, заяви бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев. Снимка: агенция Монитор

Не беше удачно да се пращат полицаите без защитни средства на митинга пред Народното събрание, заяви бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Колегата му Емануил Йорданов смята, че организаторите са действали безотговорно, а полицията можеше да действа и по-твърдо. По закон тези мероприятия са за изразяване на политически мнения, не става въпрос за физически действия. Кметът по закон можеше да се намеси и да забрани митинга в условията на пандемия, твърдят и двамата.

Според Цветлин Йовчев е имало и по-тежки ситуации. Отговорността е и на депутатите. Не може да говориш, че ваксините ще увредят здравето на хората, а ти самият да си ваксиниран - това е евтин популизъм, каза Йовчев в ефира на bTV.

Хората загубиха и работата, и парите си, те могат да протестират, но депутатите от "Възраждане" имат други лостове, могат да променят закони, а нищо такова не беше направено, каза Емануил Йорданов. Техните действия са нечистоплътна политическа провокация. Те могат да се срещнат с министър-председателя по съответния ред, каза Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари