Два сребърни приза за гимназията по туризъм в Русе

0

На 13, 14 и 15.03.2015 г. в Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – гр. Габрово, се проведе Регионалния кръг на Националното състезание по професиите „Най-добър млад хлебар-сладкар“, „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад сервитьор“ и „Най-добър млад барман“.

В състезанието взеха участие 15 отбора от следните области: Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Ловеч, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

Четиридесет и четирима ученици демонстрираха своите знания и умения в конкретна работна ситуация и бяха оценени от професионалисти, представители на браншовите организации.

За Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе, се състезаваха:

 - Стела Евгениева Нонева от XIIД клас в категорията „Най-добър млад хлебар-сладкар“;

 - Веско Валентинов Георгиев от XIА клас в категорията „Най-добър млад готвач“;

 - Ваня Иванова Кулева от XIА клас в категорията „Най-добър млад сервитьор“;

 - Васил Свиленов Маринов от XIД клас в категорията „Най-добър млад барман“

Трима от четиримата участници на Гимназията се класираха за Националния кръг на състезанието по професии, като Стела Евгениева Нонева беше класирана на II място в категория „Най-добър млад хлебар-сладкар“, а Веско Валентинов Георгиев беше класиран на II място в категорията „Най-добър млад готвач“.

Ръководството на училището поздравява участниците за достойното им  представяне на Регионалния кръг на Националното състезание по професии на МОН и им пожелава успех на националния кръг в гр. Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари