Кулинарно състезание за непрофесионалисти в Русе

0
Шест отбора ще покажат кулинарни умения в състезанието "На върха на ножа"
Шест отбора ще покажат кулинарни умения в състезанието "На върха на ножа"

Шест отбора ще покажат умения в третото издание на регионалното кулинарно състезание за непрофесионалисти "На върха на ножа", което ще се организира на 7 октомври т.г. в Русе.

Това съобщи директорът на професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ Ренета Вълева.

Във всеки отбор ще има ученик от училището и непрофесионален готвач - представител на русенска медия. Състезанието ще се състои в кухнята на русенски ресторант, а журито ще бъде съставено от представители на Клуба на професионалните готвачи в града.

Отборите ще имат час и половина, за да приготвят основното ястие в две еднакви порции. Едната ще бъде за дегустация от журито, а другата - подредена в кулинарна изложба.

Менюто включва основно местни ястия, пълнен шаран и пълнени чушки по стара русенска рецепта.

Самото състезание ще бъде проследено от камери, които ще бъдат в кухнята на ресторант „Сплендид“, а зрители и гости ще могат да следят действията на готвачите на екрана в залата. Участниците ще бъдат оценявани от жури с председател шеф Ивайло Димитров и членове – готвачите Петър Атанасов и Живко Димитров, допълва Арена медиа.

Състезанието се организира от професионалната гимназия по туризъм и от Клуба на професионалните готвачи, а партньори са община Русе и Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари