Ученичка в Гимназията по туризъм: Стана голяма паника

5
Беше много притеснително, обясни момичето
Беше много притеснително, обясни момичето Видео: Русе Медиа

Беше много притеснително, обясни момичето

Учениците от ПГ по туризъм в Русе бяха евакуирани, а след това и освободени от училище за днес и евентуално за утре заради сигнал за бомба. Информацията за заплахата е получена днес около 10:00 часа, като по предварителна информация сигналът е бил подаден по имейла на тел.112.

На място веднага са били изпратени патрулни автомобили. От полицията са информирали директорът Ренета Вълева, че трябва незабавно да се евакуират учениците и персоналът. „На нашия имейл и на нашия телефон не е получаван сигнал. Уведомена бях от полицията, оттам нататък се обърнете към техния пресцентър“, лаконично коментира тя, цитирана от Русе Медиа.

Районът е бил отцепен от служители на реда, а учениците са изведени на паркинга на „Мосю Бриколаж“. Когато става ясно за сигнала, е било междучасие и повечето от децата са били навън. „Бяхме на паркинга, спря патрулката тук и ни казаха да не влизаме обратно в училище“, разказа ученичка. Тези, които са били вътре, са изведени. „Казаха, че има някакъв сигнал за бомба в салона по физическо и ни изкараха и никого не пускат. Първо излязохме съвсем спокойно и после всички учители, като излязоха, стана паника, защото ни бутаха да си тръгваме, да отидем по-далеч“, сподели друга ученичка.

Полицията е започнала проверка на сградата, а след около половин час учениците са били допуснати да си приберат нещата отвътре и да си тръгнат. Днес са освободени от часове, предстои да се реши дали това ще важи и за утре. На място останаха екипи на полицията.

Евакуирана е била и втората сграда на училището в жк „Здравец-Изток“, където е учебният център.

Според първоначалната информация заплахата е визирала няколко училища в цялата страна. Очаква се по-късно официална информация от полицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Мъка
    Само си представете, ако опасността беше реална...при този начин на реагиране и поведение на учениците...Мъка...
  • 3
    3
    Niks@n
    Хайде всички ученички, като малки нощни птички, разкършете снагички и вдигнете полички.
  • 2
    2
    Номер 2
    На някого май не му се е ходило на училище...
  • 4
    1
    Учителката по история
    По-щастливи деца не съм виждала!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари