Дунав мост - Русе е включен в списъка за обследване

0
В понеделник ще бъде готов графикът за изпълнение на ремонтните дейности
В понеделник ще бъде готов графикът за изпълнение на ремонтните дейности

Мостът на река Дунав край Русе е включен в списъка на обектите, чието обследване предстои, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

В понеделник министър Нанков ще представи на премиера Борисов финансов разчет на необходимите средства за ремонт на мостови съоръжения в тежко експлоатационно състояние по магистралите и първокласните пътища. Тогава ще бъде готов и графикът за изпълнение на ремонтните дейности.

На откриването на пътя Старо Оряхово – Долни Чифлик – Гроздьово – Провадия Нанков заяви, че "Дунав мост не е в тежко експлоатационно състояние" и че "мостовото съоръжение не е включено в последното обследване по автомагистралите и първокласните пътища, като за състоянието на моста са отговорни и двете правителства – на България и на Румъния".

Дунав мост е построен в периода 1952 – 1954 година. Преди 9 години мостът бе изцяло преасфалтиран от българска страна, бяха подменени и осветителните тела. Оттогава се правят само частични ремонти. Междувременно с близо 14 млн. евро европейски средства бе ремонтирана румънската част на мостовото съоръжение, както и ГКПП Гюргево. И тази година бяха асфалтирани отделни участъци от моста от българска страна, а вече има и определен изпълнител за подмяна на осветлението на моста с LED такова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари