"Дунав" и "Марек" завършиха 1:1

0
Симеон Вешев вкара гол в последната минута
Симеон Вешев вкара гол в последната минута Снимка: FC Dunav Ruse / Facebook

Глупава грешка в отбрана и купища пропуски в нападение ги лишиха от заслужен успех в Дупница

"Дунав" и "Марек" завършиха наравно 1:1 в мач от 28-я кръг на Втора лига, който бе поредният мач на русенци с драматичен завършек този сезон. "Драконите" бяха по-добрите през целия мач, но отново една глупава грешка в отбрана и купища пропуски в нападение ги лишиха от заслужен успех в Дупница, съобщиха от пресцентъра на русенския клуб.

В 8-та минута се получи първото положение в мача Разбъркване пред вратата на Марек след корнер за Дунав, като топката бе избита. Драконите пресираха дълбоко и я отнеха, после попадна в Симеон Вешев, който не успя да засече от воле. Нещо, което той щеше да направи с успех в самия край на мача, но за това малко по-късно.

И докато първият четвърт част изтичаше в равностоен ритъм, дунавци трябваше да вадят топката от мрежата след поредния гол този сезон, който получават без съперникът дори да създаде голова ситуация. В 14-та минута Джан Хасан извърши нарушение вдясно от вратата на Дамянов. Играчът на Марек Милен Иванов завъртя добре топката, която прехвърли всички футболисти в наказателното поле и влетя директно във вратата на Дамянов.

След този момент до края на мача, Дунав бе много по-добър на терена и принуди Марек да се защитава в по-голямата част от мача до последния съдийски сигнал. В 33-тата минута Денислав Минчев проби добре и навлезе навътре към дъгата на наказателното поле, откъдето стреля, но вратарят на домакините спаси. В 37-та минута Дунав пропиля нова ситуация. Луис Пахама и Джан Хасан последователно пропуснаха да засекат топката в наказателното поле на Марек, с което да изравним резултата. В тези минути доминацията на русенци вече бе станала доста сериозна и отборът бе изцяло изнесен в полето на домакините.

В 44-тата минута дойде нов пропуск на Дунав. Луис Пахама получи в наказателното поле и стреля без подготовка, но топката профуча на сантиметри от гредата. Малко по-точен шут и това щеше да бъде нов гол-шедьовър на Пахама. По този начин завърши и втората част.

След почивката Дунав запази своята доминация, а Марек предимно се бранеше и разчиташе на контраатаки. Олицетворение на това статукво бяха и началните минути, в които Дунав изпълни три последователни корнера, а домакините трудно изнасяха топката напред. В 53-тата минута страхотна бърза атака на Дунав завърши с подаване по земя на Вешев на Денислав Минчев, който стреля фронтално срещу вратаря на Марек, но той спаси своята врата. В 62-та минута нов удар на Пахама без подготовка излезе в аут.

В 70-тата минута дойде едно от най-спорните положения в срещата. Нарушение срещу играч на Дунав на границата на наказателното поле, при което футболистите от Русе претендираха за дузпа. Съдията обаче отсъди пряк-свободен удар. Ситуацията бе разиграна много интересно от футболистите на Ковачев със заучено положение вместо директен удар. Галин Минков получи зад стената, стреля по диагонала, но топката мина на сантиметри от гредата.

В 90-тата минута пореден пропуск на Дунав. Пахама бе изведен срещу вратаря на домакините, стреля, но стражът им спаси чист гол. В 94-тата минута все пак справедливостта възтържествува. При корнер за Дунав, включилият се в нападение вратар на Дунав Дамян Дамянов спечели единоборството с глава и топката се върна на границата на наказателното поле. Там Стоян Предев се пребори и топката попадна в Симеон Вешев. Той направи удар от воле без подготовка и прати топката в мрежата за 1:1.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Ачо
    Хиксът устройва не само Дунав. Спартак и Монтана да почерпят!
  • 4
    2
    Ей тъпаци
    Кой го ебе за тоя левашки отбор Дунав? Вечните средняци в тъпата втора лига. Един сносен сезон в А група щото имаха събрани играчи от къде ли не и това беше. Отбор със селски манталитет. Нещо там цъкаме пък каквото стане, гледаме да останем в групата. Голям смях.
  • 3
    1
    Петко
    Важна точка за оцеляването ни в Б група!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари