Докога ще продължи ремонтът на Дунав мост?

2
Ремонтните дейности на дилатационните фуги на моста продължават до края на март, отбелязва румънският вестник Adevarul
Ремонтните дейности на дилатационните фуги на моста продължават до края на март, отбелязва румънският вестник Adevarul Снимка: Областна администрация - Русе / архив

Ремонтните дейности на дилатационните фуги на моста продължават до края на март, отбелязва румънският вестник Adevarul

Движението по Дунав мост, който свързва Гюргево и Русе, ще се извършва в едно платно до края на март, в резултат на извършените от българска страна ремонтни дейности на дилатационните фуги на моста.

В момента товарните автомобили трябва да чакат 120 минути за граничен контрол при излизане от Румъния през ГКПП Гюргево и около 50 минути при влизане в страната, пише румънският вестник Adevarul, цитиран от Фокус. За леки автомобили времето за изчакване е 20 минути в двете посоки през ПТФ Гюргево.

"Териториален полицейски инспекторат Гюргево е уведомен от българските гранични власти за това, че в периода от 15 януари до 31 март 2024 г. ще се извършват ремонтни дейности на дилатационните фуги на моста над река Дунав, между гр. Русе и Гюргево, на републикански път I-2 Русе - Разград, започващ от километър 0+000 до километър 1+057, като по време на работите ще бъдат въведени необходимите мерки по организация и временно регулиране на движението (с ограничения).

Те ще се извършват през деня, като движението ще се извършва в една лента, която ще бъде сигнализирана с подходящи пътни знаци", се уточнява в прессъобщението от Гранична полиция - териториален инспекторат Гюргево (ITPF Giurgiu), цитирано от Agerpres.

При тези условия Гранична полиция препоръчва на хората, които желаят да преминат националната граница през следващия период, да имат предвид и останалите десет пункта за международен трафик на границата с България, съответно граничните пунктове Вама Веке, Остров, Негру Вода, Добромир, Липница, Кълъраши, Турну Мъгуларе, Зимница, Бекет и Калафат.

Българските власти извършиха ремонтни дейности на дилатационните фуги на Моста на дружбата и в периода от 20 ноември до 29 декември 2023 г., като движението по моста се осъществяваше алтернативно, в една лента за движение, пише Adevarul.

Още през август миналата година от Агенция пътна инфраструктура увериха, че въпреки че предстоят тежки ремонти работи, Дунав мост няма да бъде напълно затварян и ще продължи да обслужва трафика, но с ограничения. "Едно от изискванията към бъдещия изпълнител е така да организира работата, че движението да се осъществява в едното платно", посочиха тогава от АПИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    2
    DAN
    Четири пъти минавах, а на дупката от наоата страна нямаше нито хора, нито техника. Само е поставен знак и никой не го е еня.
  • 17
    1
    Дгд
    От българската страна ремонта ще е вечен. От некадърници толкова
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари