Днес в Русенският университет се провеждат предварителни кандидатстудентски изпити

0
Те са под формата на единен приемен изпит (ЕПИ) във вид на тест, който се състои от две части
Те са под формата на единен приемен изпит (ЕПИ) във вид на тест, който се състои от две части

Предварителни изпити за кандидатстващите с български език, биология и история на България в Русенски университет "Ангел Кънчев" се провеждат днес.

Те са под формата на единен приемен изпит (ЕПИ) във вид на тест, който се състои от две части – обща и специална част по избор.

Продължителността на предварителните изпити е три часа, освен ако в програмите за тях не е определено друго време, пише ТОП НОВИНИ

Изпитът по български език започва в 9 часа и с него се кандидатства за специалностите Право, ПНУП, НУПЧЕ, Социална педагогика, Български език и история, Педагогика на обучението по български език и чужд език, Социални дейности, всички инженерни специалности, икономическо-управленските специалности (Маркетинг, Икономика, Международни икономически отношения, Бизнес мениджмънт, Публична администрация и Индустриален мениджмънт), информатичните специалности (Компютърни науки, Информатика и ИТ в бизнеса, Педагогика на обучението по математика и информатика и Педагогика на обучението по физика и информатика), Биотехнологии, Химични технологии, Технология на храните, Растениевъдство.

Изпитните модули по биология и по история на България започват в 13 часа. Оценката от изпита по биология ще важи за образуване на балове за специалностите Кинезитерапия, Ерготерапия, Социални дейности, Екология и ТООС, Биотехнологии, Химични технологии, Технология на храните, Растениевъдство, Медицинска сестра, Акушерка. Резултатът от изпита по история е за прием в икономическо-управленските специалности, Право, Социална педагогика, ПНУП, Български език и история, Социални дейности.

Следващите дати на предварителните изпити в Русенския университет са през март и април, съответно на 12 и 26 март, и на 9 април.

През април, освен изпит по български език, биология и история, кандидат-студентите могат да се явят на предварителна проверка на знанията си по общотехническа подготовка по механика и техническо чертане, по електротехника и електроника, математика, информатика и икономическа география.

Кандидатстудентски документи се приемат в Русенския университет и неговите филиали, както и в бюрата на Центровете за кандидатстудентска подготовка и информация (без градовете Русе, Разград, Силистра, Плевен и Монтана).

Документи се приемат и онлайн.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари