Днес най-топло е било в Русе

0
Живакът в крайдунавския град през последният ден на октомври чукна 29 градуса
Живакът в крайдунавския град през последният ден на октомври чукна 29 градуса Снимка: БГНЕС / Архив

Днес най-топло у нас е било в Русе и Шумен - 29 градуса.

В Бургас живакът е достигнал до 25 градуса, а в Силистра четвърти пореден ден бе измерен температурен рекорд, съобщиха от НИМХ при БАН.

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. След полунощ по поречията на реките, в низините и в Източна България ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд видимостта временно ще се подобри и облачността ще се разкъса. Над Западна и Централна България през по-голямата част от деня ще е със значителна висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 8° и 13°, максималните - между 20° и 25°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, по високите и открити части от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.

По Черноморието облачността ще е значителна. В сутрешните часове на места ще се образува мъгла. След обяд временно видимостта ще се подобри и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 17-20°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари