Жегата се завърна, живакът удря 35 градуса в неделя

0
Слънчево ще бъде времето по Черноморието, със слаб южен вятър и леко вълнение
Слънчево ще бъде времето по Черноморието, със слаб южен вятър и леко вълнение Снимка: Shutterstock

Слънчево ще бъде времето по Черноморието, със слаб южен вятър и леко вълнение

Днес преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността и превалявания ще има над източните и планинските райони в късните следобедни часове. Вятърът ще отслабне, а температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 29 и 34 градуса, в София около 29°, съобщи БНТ.

Утре температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 30 и 35 градуса, в София около 30°. Ще бъде слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони, ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Вятърът ще се ориентира от юг, но ще е слаб.

Слънчево време и по Черноморието, със слаб южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 28 и 31 градуса. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Добри условия за туризъм в планините и утре. Ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, по-значителни над масивите в югозападната част от страната, но само на изолирани места там ще превали краткотрайно. Ще духа слаб вятър от север-северозапад.

Над Британските острови облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Над Франция, Бенелюкс, Пиренейския полуостров и Средиземноморието ще бъде слънчево. Със значителна облачност и валежи ще е над централноевропейските страни и Северна Италия.

На Балканите дъжд и облаци се очакват само над Хърватска и Босна и Херцеговина. Над останалата по-голяма част от полуострова ще бъде предимно слънчево и горещо.

У нас през първата половина от следващата седмица отново ще има условия за следобедни слаби валежи и гръмотевици, на места главно в западната половина от страната. Повишава се и вероятността за локални по-интензивни явления на места в планинските райони там. В сряда обаче вероятността за краткотрайни превалявания в Източна България се повишава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари