Днес МВР – Русе организира тържествено честване по случай празника на полицаите

0

 Днес Областна дирекция на МВР – Русе организира тържествено честване по случай професионалния празник на служителите на МВР, който по традиция се отбелязва на 5 юли. Тази година Министерството на вътрешните работи празнува 136 години от създаването си.

На 5 юли 1879 година, с Указ №1 на Княз Александър Батемберг, е създадено Министерството на вътрешните дела. През същата година е създадена и местната структура на министерството - Окръжната полицейска инспекция - Русе. През всичките 136 години служителите на вътрешното ведомство са се борили с престъпността, опазвали са имота, спокойствието и живота на гражданите като са рискували своя, понасяли са лишения в името на закона, сигурността и реда в страната.

МВР – Русе организира тържествено честване по случай професионалния празник на служителите на МВР, посветили живота си в служба на обществото, намиращ се пред сградата на ОДМВР – Русе бе сформирано представително униформено подразделение и бяха поднесени венец и цветя.

Зам. областният управител Явор Янчев присъства на тържеството и  поднесе цветя. Той поздрави служителите на МВР по случай професионалния им празник и изказа искрената си благодарност за техните усилия и отговорна работа, благодарение на които се опазва общественият ред.

По случай празника в сградата на ОДМВР – Русе е подредена изложба “Заедно за сигурност и спокойствие”. В нея са включени наградени и селектирани творби, от над 270 карикатури на 112 автора от 36 страни.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари