Полицаите излизат на протест на професионалния си празник

0
Исканията са за 30-процентно увеличение на заплатите
Исканията са за 30-процентно увеличение на заплатите Снимка: БГНЕС

Полицаите излизат на протест на професионалния си празник - 8 ноември.

Исканията са за 30-процентно увеличение на заплатите в системата на МВР.

През изминалата седмица имаше преговори между различните синдикати в министерството и ръководството на ведомството. След разговорите, в които се е включил и премиерът Бойко Борисов стана ясно, че възнагражденията на служителите на МВР ще бъдат увеличени с 15% от догодина. Въпреки това от Синдикалната федерация на служителите излизат на протест, информира БНР.

Един от синдикатите организира протест в градинката до църквата "Св. Седмочисленици". След това се предвижда и шествие до сградите на Министерството на финансите и на парламента. Недоволството възникна след постановление на Министерския съвет за 30-процентно увеличение на заплатите на работещите в 28 администрации в страната. Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР коментира: "Съгласете се, че на фона на тези до 30 процента, за които става дума в постановлението, едни 10 процента за нас звучат наистина малко обидно".

Последва и реакция вътрешния министър Христо Терзийски: "През последните няколко месеца има различни искания от тяхна страна. Водим добър диалог".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари