Дмитрий Медведев: Третата световна война е все по-близо

0
Увеличаването на военната помощ за Украйна приближава Третата световна война
Увеличаването на военната помощ за Украйна приближава Третата световна война Снимка: ТАСС

Увеличаването на военната помощ за Украйна приближава Третата световна война

Заместник-председателят на влиятелния руски Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви късно тази вечер, че увеличаването на военната помощ за Украйна от страна на НАТО приближава Третата световна война, предаде Ройтерс.

Медведев направи това изявление в коментар за първия ден от срещата на върха на ръководения от САЩ Алианс в Литва, на която редица държави обещаха повече оръжия и финансова подкрепа. Според бившия премиер и президент на Русия, помощта няма да възпре Москва да постигне целите си в Украйна.

"Напълно побъркалия се Запад не можа да измисли нищо друго", добави Медведев. "Всъщност това е задънена улица. Третата световна война е все по-близо", добави той в Телеграм. "Какво означава всичко това за нас? Всичко е очевидно. Специалната военна операция ще продължи със същите цели", подчерта той. Кремъл нарича действията си в Украйна "специална военна операция", докато Киев и неговите съюзници твърдят, че Москва води непровокирана война, за да заграби земя и да доминира над съседката си.

Западът твърди, че иска да помогне на Украйна да спечели войната, и западните сили вече са доставили на Киев големи количества модерни оръжия и боеприпаси, предаде БТА.

Медведев се представяше за либерален модернизатор, когато беше президент в периода 2008-2012 г., но сега играе ролята на твърд противник на Запада, привърженик на крайните мерки. Дипломати казват, че възгледите му дават представа за мисленето на най-високите нива на кремълския елит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    До 6
    Той и над водката няма никакви шансове,постоянно губи битката,но за сметка на това,е мнооого упорит..
  • 3
    7
    Песимист
    Май наближава момента на трети опит за самоубийство на Митята Медведев...
  • 0
    6
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Третата световна война- Русия срещу останалия Свят. Тоя пундек Медведев няма шанс за победа.
  • 1
    5
    мърмот
    вие първо се оправете с блатото в Украйна, после мислете за света. между другото къде е професионалната велика могучая армия на расия?
  • -1
    4
    робин худ
    Хамериканците са си отворили гъза за руските богатства но ще го ядат неумит не търсят майната си там това не им е сърбия кувейт сирия пак че путин е разумен ,ако бяха хамериканците на негово място да са натиснали бутона ,сега са се заяли с китай той оня няма много да ги бави само гледайте жалко за всички нас и земята
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари