Димитър Главчев е новият председател на Сметната палата

0
Номинираният от ГЕРБ-СДС кандидат получи 148 гласа "за"
Номинираният от ГЕРБ-СДС кандидат получи 148 гласа "за" Снимка: БГНЕС

Номинираният от ГЕРБ-СДС кандидат получи 148 гласа "за"

Парламентът избра Димитър Главчев за председател на Сметната палата. Той получи 148 гласа "за", 34 - "против", 6-ма се въздържаха, информира БТА.

Главчев положи клетва пред Народното събрание. Той е номинация на ГЕРБ-СДС.

Другият претендент за поста – Нина Стоименова, предложена от „Възраждане“, събра 38 гласа в подкрепа, 40 "против" и 99 се въздържаха.

Гласуването беше явно, по азбучен ред на собствените имена на кандидатите.

Мандатът на председателя на Сметната палата е 7 години.

Моята концепция е стриктно да се придържаме към рамките на закона. Виждането ми е такова - когато някой кандидатства за някаква позиция, той трябва да е запознат с нормативната уредба в тази област и да се съобразява с нея. Това каза Димитър Главчев при изслушването му в Комисията по бюджет и финанси.

При представянето на кандидатурата в пленарната зала председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова посочи, че той притежава необходимото образование, професионален опит и експертиза за поста, затова има и пълната подкрепа на парламентарната група. Тя пожела "на добър час" и на другия кандидат – Нина Стоименова.

От „Възраждане“ подчертаха, че Стоименова отговаря на изискванията да заеме длъжността председател на Сметната палата. Постарали сме се да заложим на човек с експертиза, а не на политическа фигура, както беше и с БНБ, обясни Деян Николов. Той също пожела успех на опонента на Нина Стоименова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари