Диетолог назова трите най-полезни вида риба

3
Най-евтината от тях е сардината
Най-евтината от тях е сардината

Най-евтината от тях е сардината

Рибата има множество полезни вещества, като се започне от омега-3 киселини и завършва с високото съдържание на протеини. Но, определено има някои видове морски обитатели, чиято консумация носи повече ползи за организма, съобщава на портала си Cleveland Clinic, предава Дарик.

Диетолог Джулия Зумпано казва, че в сардините има два грама Омега-3 на порция, което е един от най-високите проценти сред рибите. Освен това сардината е с ниско съдържание на живак, а като плюс е и евтина. Този вид риба насища организма с калций и витамин D.

Херингата съдържа около 1,5 грама Омега-3 на порция, което е повече мастни киселини в сравнение със сьомгата и рибата тон. В херингата също има по-малко живак, отколкото в другите риби, богати на Омега-3 (риба тон, скумрия, риба-меч и камбала).

Атлантическата скумрия и скумрията от Аляска са много богати на Омега-3. Но някои видове от тази риба не са толкова полезни. Например, Кралската скумрия от Западната част на Атлантическия океан и Мексиканския залив, както и испанската – те са с високо съдържание на живак.

Диетолозите посочиха и три вида риба, които просто не си заслужава да консумирате. Това са тилапия (поради ниско съдържание на Омега-3), риба тон, включително и на консерви (най-високо съдържание на живак) и вносен сом (може да съдържа опасни химични вещества и антибиотици).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари