Диана Ковачева: Хората, които останаха без ток и вода, имат право на обезщетения

1
Омбудсманът е сезирала министъра на вътрешните работи, който трябва да направи проверка защо телефон 112 не е отговарял на позвъняванията
Омбудсманът е сезирала министъра на вътрешните работи, който трябва да направи проверка защо телефон 112 не е отговарял на позвъняванията Снимка: Омбудсман на Република България

Омбудсманът е сезирала министъра на вътрешните работи, който трябва да направи проверка защо телефон 112 не е отговарял на позвъняванията

Хората, които останаха без ток и вода по време на обилния снеговалеж през почивните дни, имат право на обезщетения. Това каза в студиото на bTV НОВИНИТЕ омбудсманът Диана Ковачева.

„Бедствието беше много неприятно. То се свързва и с една доста сериозна немарливост от страна на тези, които трябва да поддържат мрежата. Хората са възмутени и са прави, защото през целия ден в неделя нито телефон 112, нито телефоните на електроразпределителните дружества отговаряха. Хората нямаха информация“, посочи тя.

Ковачева посочи, че са получени десетки сигнала от цялата страна – особено от Северозападна България, където ситуацията е била изключително тревожна. И допълни, че е имало населени места, които са били оставени без ток и вода по 40-50 часа.

Сезирала съм министъра на вътрешните работи, който трябва да направи проверка защо телефон 112 не е отговарял на позвъняванията на хората през целия ден“, каза още омбудсманът. Диана Ковачева допълни, че е сезирала също така министъра на енергетиката и КЕВР, за да проверят дали електроразпределителните дружества са изпълнили своите задължения за поддръжката на мрежата.

„Не за първи път в България вали сняг, а всички видяха по какъв начин са изпочупени клоните на дърветата. Това означава, че дърветата трябва да бъдат системно поддържани и кастрени, за да не се стига до там, че да изпокъсат електропреносната мрежа. Задължение е на КЕВР да провели дали електроразпределителните дружества са изпълнили задълженията си“, каза Ковачева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    123
    Защото вече кумунизма УМРЯ и живеем в Пазарна икономика в 21-ви век. Ако не ти харесва заминавай за ТероруZZстан, Сев. Корея, Венецуела или Еритрея, които още са в Средновековието, тъпо тролче на мурофанката!
  • 6
    1
    Въпрос
    И защо електро дружествата са частни и на чужди държави!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари