Диана Ковачева: КЕВР и МЕ трябва да извършат проверка и хората без ток да бъдат обезщетени

0
Според нея, фактът че тези пари няма да бъдат изплатени, тъй като ЕРП-тата започват да отказват, е едно безобразие
Според нея, фактът че тези пари няма да бъдат изплатени, тъй като ЕРП-тата започват да отказват, е едно безобразие Снимка: БНТ

Според нея, фактът че тези пари няма да бъдат изплатени, тъй като ЕРП-тата започват да отказват, е едно безобразие

След снежното бедствие в страната, допреди няколко дни все още имаше хора, които бяха без ток. Когато няма ток, спира водата, спира газта, спира топлото. Смятам, че хората с право са възмутени, защото да изкараш 30-40-50 часа дни наред без ток е абсурдно в една такава ситуация - това коментира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ националният омбудсман Диана Ковачева.

По думите ѝ, хората се оказват и жертва на монополите, защото започват да се позовават на своите общи условия, в които самите те да определят, че има форсмажор - нещо, което е абсолютно недопустимо.

"Сезирах и КЕВР, и министъра на енергетиката незабавно и да бъде извършена проверка. Едва ли институциите печелят доверие с това, че си прехвърлят топката и се карат чрез медиите кой да извърши тази проверка. Смятам, че тя е съществена, защото хората трябва да бъдат обезщетени. Те имат право да бъдат обезщетени, когато са 30 часа без ток с 50 лева, след това на всеки 24 часа още 20 лева, което е нищо реално с неудобството, което те преживяха", обясни общественият защитник.

Според нея, фактът че тези пари няма да бъдат изплатени, тъй като ЕРП-тата започват да отказват, е едно безобразие. Важно е хората да си защитават правата и в такива случаи би трябвало да завеждат колективни искове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Запознат от тайно наблюдение
    Шепа глупаци със банда здравеняци правят един цял народ и държава на маймуни и отношението им към гражданите на държавата е като на собственици на изоставен зоопарк към животните в него.Само тези които са хвъркати са избягали през дупките на отдавна неокърпените мрежи.Това е във всяка една сфера и отрасъл на икономиката или отношения между гражданите и държавата и последствията произтичащи от това,а именно Безправие и цензура по доста злободневни въпроси.Колко още да търпим? Идва реч за простаците и силоваците които като глутници са край такива мизерни създания? Имам чувството че подариха бронетранспортьорите на Украйна защото изпитват тих и таен ужас или са очаквали че военните машини може да тръгнат срещу гореспоменатите и да се чудят на къде да завърнат и как да стигнат на бегом до летището или ГКПП"Кулата-Калотина-Връшка Чука".Гаврата с народа на България прехвърли преди много години границата на лимитираният цинизъм и лицемерието и коварството на светата инквизиция от католическият свят.Някой моля нещо да добави? Добавете светли примери ако може.За енергоразпределителните дружества знаем всичко.Имаме там познати които работят и роднини.Давайте нататака...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари