Девет сигнала за пожари вдигнаха огнеборците на крак

0
През изминалото денонощие екипите на РДПБЗН са реагирали на 9 сигнала
През изминалото денонощие екипите на РДПБЗН са реагирали на 9 сигнала

През изминалото денонощие 9 сигнала са наложили намесата на сили и средства от РДПБЗН.

Вчера в 13:29 часа екип от Втора РСПБЗН-Русе е изпратен в блок «Камен» в Русе по сигнала за миризма на газ пропан-бутан в стълбищна клетка на блока. При пристигане на място и извършване на разузнаване, причината за загазоването не е открита. Предприети са мерки за проветряване на входа.

След сигнал в 14:15 часа екип от РСПБЗН-Бяла е гасил пожар в суха трева в с. Джулюница. Запалването е било в необработваем двор на къща, чийто собственик е оставил огън без надзор. Горенето е ликвидирано на площ около 4000 кв.м.

В 15:38 часа е получен сигнал за пожар в селскостопанска постройка в с. Кривина. Изпратени са два автомобила от пожарната в гр. Бяла. На място огнеборците установяват, че гори покрив на склад и помещения за животни. Пожарът е потушен на площ от около 200 кв.м. Няма пострадали хора и домашни животни.

В 18:15 часа екип от РСПБЗН-Бяла е гасил и пожар в суха трева в гр. Бяла, кв."Освобождение". Горенето е ликвидирано на площ около 5000 кв. м.

Запалена суха трева и отпадъци са гасили пожарникари от Първа РСПБЗН- Русе. Сигналът е бил в 19:30 часа, а местопроизшествието в кв. „Средна кула“ в Русе. Горенето е ликвидирано на площ около 3000 кв.м.

В 21:25 часа екип от ССОД при РДПБЗН- Русе се е отзовал за отстраняване на счупен клон на дърво, паднал върху пътно платно и пречещ на движението. Произшествието е било в Русена ул. Мъглиж. Клонът е премахнат. В 22:57 часа екип от ССОД при РДПБЗН-Русе е бил изпратен и на ул. Муткурова в Русе, откъдето също е получен сигнал за счупен клон на дърво, паднал върху платното.

Два екипа от Първа и Втора РСПБЗН са участвали в гасенето на суха трева в гр. Русе, местността „Астраджийка”, за времето от 20:45 часа до 22:10 часа. Горенето е ликвидирано на площ около 11000 кв.м.

В 21:59 часа екип от РСПБЗН-Две Могили и екип от Първа РСПБЗН-Русе са изпратени да гасят пожар в стопанска постройка в село Обретеник. Пожарът е обхванал и част от покрив на къща. Горенето е ликвидирано на площ около 120 кв.м. Не е допуснато разпространение на горенето към жилищната част на къщата. Няма пострадали хора. По информация от местното население, най-вероятно до запалването се е стигнало, заради паднала мълния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари