Пожар в обитавана от бездомници постройка вдигна на крак пожарната в Русе

0
През изминалото денонощие екипите на пожарната са реагирали на 6 сигнала
През изминалото денонощие екипите на пожарната са реагирали на 6 сигнала

През изминалото денонощие екипите на пожарната са реагирали на 6 сигнала

Запалване в сухи треви и отпадъци в землището на с. Семерджиево, на площ от около 2000 кв. м, са гасили ветовските огнеборци за времето от 12:16 до 14:30 часа. Пожарът е потушен без пострадали и щети.

От 14:11 до 15:00 часа екип от Втора РСПБЗН е посетил адрес в местността „Калнъ дере“ в Русе, където е възникнал пожар в изоставена паянтова постройка, вероятно обитавана от бездомници. При инцидента не са пострадали хора.

Между 15:51 и 18:45 часа екип от РСПБЗН – Сливо поле е работил по гасенето на сухи треви и отпадъци на площ от около 20000 кв. м в с. Голямо Враново.

В 21:20 часа служители и техника от РСПБЗН – Сливо поле и Втора РСПБЗН в Русе са изпратени за съдействие при гасене на запалване в сухи треви и отпадъци в с. Ряхово. Пожарът е възникнал на място, обособено от общината за събиране на отпадъци от листна маса и клони от цялото село. Предходния ден е имало запалване в друга част на сметището, но с помощта на тежка техника е било заорано и прекъснато. Вчера запалването е възникнало в частта, която преди не е била засегната от пожара. По същия начин, с помощта на багер от Община Сливо поле, отново е отделена горящата част от останалата, чрез образуване на просека. Дейностите по произшествието са продължили до 01:05 часа.

Още два пожара в сухи треви и отпадъци са гасили екипите на дирекцията тази нощ - от 23:56 до 00:25 часа екип от РСПБЗН - Ветово е участвал в гасенето на сухи треви и отпадъци на площ от около 100 кв. м на сметището в гр. Ветово, а от 03:57 до 04:55 ч. отново ветовски огнеборци са гасили запалени сухи треви и отпадъци на малка площ до пътя между Тетово и Хотанца. При инцидентите няма пострадали и не са нанесени щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари