Деница Сачева: Ако потърсим какво пише в Google за Петков и Василев, ще открием доста интересни неща

1
В Бюджет 2022 няма реформа, заяви депутатката от ГЕРБ
В Бюджет 2022 няма реформа, заяви депутатката от ГЕРБ Снимка: Булфото / архив

В Бюджет 2022 няма реформа

Това, което господин Дончев каза, че има само мазна кутия от пица и че няма пица в Бюджет 2022 г. Чуваме само обвинения, без нито едно доказателства, като доказателствата на правителството се намират само в Google. Ако потърсим какво пише в Google за Кирил Петков и Асен Василев, ще открием доста интересни неща“.

Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш социален министър Деница Сачева пред БНТ.

Според нея в Бюджет 2022 няма реформа. Трудно бихме могли да наречем Бюджет 2022 най-социалният. Бюджетът е направен така, че голяма част от приходите да дойдат от Националния план за възстановяване и устойчивост, като парите по него няма да дойдат преди края на годината, посочи тя.

Според Сачева бюджетът на правителството не показва стъпка по посока реформата. Това, което парламентарната група на ГЕРБ/СДС ще предложи за майчинството е майките да изберат дали да гледат децата си или ако се върнат на пазара на труда, да получават 100% от обезщетението си за майчинството. Целта е майките да се върнат по-бързо на пазара на труда.

Деница Сачева отбеляза, че се повтарят едни и същи мерки от правителството, като няма нито една прокарана нова. Има преливане от пусто в празно, а не нещо, което може да доведе до реална подкрепа, подчерта тя и настоя да има подкрепа за ликвидност.

По отношение на ковид добавките, Сачева призна, че се е получило голямо объркване с добавките за пенсиите. Какво ще бъде решението на правителството, Сачева остава с голямо очакване, защото ще бъде трудно, че влизайки с популизма, че няма да има по-ниски пенсии без социална помощ, ще доведе до по-силното и социално изкривяване. Може да се помисли върху формулата на швейцарското правило и повишаване на коефициента, призова бившият социален министър.

За вдигането на максималния осигурителен доход, Деница Сачева оцени като правилно, но се прави без диалог, без подготовка и от днес за утре. Работодателите направили изчисленията и казали, че ако трябвало да се увеличи максималният осигурителен доход, биха могли да го понесат до малко над 3 100 лева. Много плащания в социалната система не са пипани отдавна. Не може само с такъв аргумент, че нищо не е пипано отдавна в социалната система, да се реши да бъде направено веднага, но управляващите гледат формално на синдикатите и работодателите, а това ще им изиграе лоша шега, добави бившият социален министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Песимист
    Не си само ти,аз също ,но беше срам да си го кажа!
  • 1
    3
    Анонимен
    Съжалявам че на първите избори гласувах за герб те само са се окопавли във власта без да мислят за хората а само са ръсили заблуди
  • 6
    2
    Хм
    А ако потърсиш за Деница Сачева какво излиза?
  • 5
    1
    русенец
    Тази герберастка калинка си мисли, че ще вярваме на написаното от гробарските тролчета слабоумни. Айде няма да й минат плитките номера. Никога повече ОПГ ГРОБ във властта!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари