Дават кмет от БСП на прокурор

0
Антон Тодоров: Единственото, което ни обхваща, е ярост
Антон Тодоров: Единственото, което ни обхваща, е ярост

Когато човек се запознае с първия доклад от 2016 г. по отношение на управлението на кмета от БСП в Провадия единственото, което ни обхваща, е ярост, заяви депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров.

"Това е моделът, който БСП налага. Някой биха го нарекли феодализация на българските общини. Ние бихме добавили, че за разлика от фойерверките, който БСП постоянно генерира, включително такива, които са изпитание за здравия разум, като обвинението за участието на премиера в сделката за ЧЕЗ, което се оказа абсолютно фалшива новина. Това, което говоря в момента е на базата на два доклада, като във втория има изключително скандални заключения. Включително това, че 7 индикатори за измами са засечени от финансовите ревизори", твърди той.

"Това, което на мен ми направи впечатление е , че има злоупотреба и терминът, който се използва е "схема за източване на пари от държавния бюджет", допълни Тодоров.

"Хората идват при нас и ние няма как да не реагираме. В офис сметките, в които са изготвяни фактурите, има фалшиви имена. В тях фигурират лица, който не фигурират в държавния регистър. Ние сме подготвили сигнал до главния прокурор, който ще внесем днес. Това не е първата такава среща, няма и да е последната", съобщи депутатът.

От ГЕРБ представиха пред журналисти "фрапиращите констатации" изнесени в доклад номер 2 от 26 февруари на Агенцията за държавна агенция, констатиращ нарушения в община Провадия от кмета Филчо Филев.

"Най-стряскащото е използването на държавен ресурс в размер на почти половин милион лева, без проведената задължителна обществена поръчка и възлагането на обществения автотранспорт на една частна фирма, без да са спазени законовите изисквания", заяви депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

"Съвсем спокойно мога да нарека констатациите от доклада - „Филчогейт“, изтъкна той.

"Разкриваме модела на управление на БСП в малките общини, но го правим с факти и документи. Освен обществената поръчка, агенцията е констатирала и множество нарушения и неправомерно разплащане на държавни средства за неизвършени услуги", добави още Иванов.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари