Дарител за пилона на Рожен: Трябваше да дам урок по родолюбие

52
Тази вечер е официалната церемония по откриването на 11-метровият пилон с българското знаме на Роженските поляни
Тази вечер е официалната церемония по откриването на 11-метровият пилон с българското знаме на Роженските поляни Видео: NOVA

Тази вечер е официалната церемония по откриването на 11-метровият пилон с българското знаме на Роженските поляни

Нашите символи ни представляват пред света и трябва да научим и идните поколения да ги уважават. Нашите дядовци и прадядовци за едно столетие водят пет войни. Нашето знаме нито веднъж не е паднало в плен. Бях длъжен в тяхна чест, в чест на прекрасния български народ, да внеса своята лепта”. Това заяви Васил Василев – дарителят на арматурата за изграждане на пилона, където да се вее българския трикольор на връх Рожен.

Василев разказа, че е щастлив дядо на 4 внучета. „Трябваше да дам поредния урок по родолюбие”, заяви Васил Василев пред NOVA.

Братът на Василев е възстановил из основи черквата в родното им село Скрѐбатно, строена през 1837 г. „Св. Параскева”. „Аз съм направил храм „Св. Димитър” в село Строево, където живея. Възстановихме няколко джамии, дадохме арматура на джамията в Господинци. Това е българската духовна толерантност. Ние сме един народ”, каза Василев.

Тази вечер е официалната церемония по откриването на 11-метровият пилон с българското знаме на Роженските поляни. Издигането му обаче предизвика сериозно разделение в обществото - разрушава ли екосистемата в Родопите или пилонът с най-високото знаме в Европейския съюз и е повод за национална гордост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    11
    Д. Джевизова
    Вечна слава на всички родолюбиви, като този Човек българи!!! Бог да пази България!!! Всички родоотстъпници са като дърво без корен.
  • 4
    10
    до кукуруза
    е, какво да се прави, не е знамето на дъгата и да се тръшкаш и да не се тръшкаш! виж това е по-така, нали - „Най-високият пилон в света, на чийто връх да се развява огромно американско знаме с размерите на футболно игрище, ще бъде издигнат в американския щат Мейн, съобщи агенция АП“ него няма да го припикаваш, а ще го оближеш, дейба и кукуруза му!
  • -12
    9
    Кукуруз
    Да ви пикая на родолюбието шибани патридиоти
  • 16
    8
    fresh
    Човека дава мило и драго да научи внуците си да бъдат родолюбци, хора, които ценят своята държава и да се гордеят,че са Българи, за това на това знаме мястото му е точно там. То е символ на България. Символ на нашият народ...човека възстановява църкви, а нашите управници си правят предизборно представяне на кмета на софия за 200 бона от които 20 000 за ВИНО 1 бутилка. 20 000 лв за 1 бутилка вино. С тези 20 000 знаете ли,че 1-2 стаи в някоя болница можеха да бъдат направени. Със 200 000 лв можеше една болница да бъде ремонтирана поне частичен ремонт, или да се закупи някакво оборудване да не умират младите деца...защото те са жертва на немърливост от на ПП/ДБ/ГЕРБ страна.
  • 8
    7
    fresh
    Драги ми редактори, този 11 метров пилон нещо много къс го изкарахте. Добавете една стотачка към метрите и тамън ще ги догодите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари