ДАНС извършва проверка дали българска банка е прала руски пари

0
СГС се самосезира по огласена информация от депутата Делян Добрев
СГС се самосезира по огласена информация от депутата Делян Добрев Снимка: Bulgaria On Air

СГС се самосезира по огласена информация от депутата Делян Добрев

Софийската градска прокуратура се самосезира по разпространена информация в медиите на твърдения на депутат, че посредством финансова институция в България е извършвано пране на пари от руски граждани, съобщиха от държавното обвинение.

Възложено е на Държавна агенция „Национална сигурност“ да извърши проверка, като е указано да се снемат сведения от народния представител, за да даде конкретика във връзка с изложените от него твърдения.

Срокът за извършване на проверка по закон е три месеца, след което наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, за да образува досъдебно производство, уточняват от прокуратурата.

Припомняме, че в края на миналата седмица депутатът от ГЕРБ Делян Добрев заяви, че българска банка извършва финансови операции в полза на руски граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Pluto
    Не е българска, а оперира тук, ама карай
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари