Даниела Везиева оспорва в съда в Русе отнемането на научната ѝ степен

2
Адвокатът на Даниела Везиева отказа коментар по делото
Адвокатът на Даниела Везиева отказа коментар по делото Снимка: БГНЕС

Адвокатът на Даниела Везиева отказа коментар по делото

В Административния съд в Русе започна дело, в което бившият министър на икономиката Даниела Везиева оспорва отнемането на докторската ѝ степен след доклад от Министерството на образованието за плагиатство, съобщава БНР.

След като миналата година Комисията по академична етика към министъра на образованието излезе с доклад, че дисертационният труд на бившия министър на икономиката Даниела Везиева е плагиатстван, беше отнета научната ѝ степен, а дипломата ѝ обявена за невалидна. Това обаче се оспорва от Везиева и днес започна дело в Административния съд в Русе.

Адвокатът на бившата министърка не пожела да коментира, но това направи ответната страна - Националният военен университет във Велико Търново в лицето на проф. Стойко Стойков, който подаде сигнала за плагиатството на Везиева.

„По делото, което започнахме, за пореден път имаме доказателство, че по административен път може да бъде оспорено доказаното чрез Закона за развитие на академичния състав 100% плагиатство, т.е. със 100 процента откраднат труд, чужд труд, да си получил диплома, която след това да се опитваш по административен път да защитиш“, каза той.

Делото ще продължи на 14 февруари с представяне на допълнителни доказателства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Още един пример
    А преди време и бившата директорка на Иконома ( Румяна Б.) си издейства награда "Неофит Рилски". Но, според подчинените и учители, тя имаше високи постижения за най-голям брой психически малтретирани или уволнени русенски учители, както и преследвани членове на синдиката. Е, как да уважаваме награди или докторски титли?
  • 11
    6
    Господ
    Вижда всичко ! Видя Калчев ,Танов ,Сава Савов и много такива ''Ръководни кадри'', и ги изпрати на ''Място злачно и спокойно'' ! И сегашните ,като Везиева ,Нунев ,Белоев и други подобни ,са в полезрението на ''Всевишния'' ! И тогава няма ,''Доктори'' , ''Академици'' и ''Величия'' , има ''Новоприставлени '' !
  • 10
    5
    До 3
    Не знам доколко е вярна партенката за така наречения "нов кмет" , защото пред негови хора е заявил, че не иска 'да му отварят черепа отново", че годишната му заплата сега е сто хиляди лева (един от високо платените ръковдители на ВУЗ в страната) и не желае да подписва документи, от които партийни фирми и другари ще печелят милиони. Дълбоко се съмняваме, че той ще се сложи на този огън, защото ще му намерят топло местенце в РУ, което със сигурност е подготвено, както на заместничката му Антонова, която при навършване на пенсионна възраст стана директор на измислен научен център. Освен това, той се е нагушил с милиони и ще си гледа спокойствието след 65 години. А животът му беше спасен от Борисов, който изпрати хеликоптер и го настаниха в подходяща болница при точния лекар. П. Н. няма как да определя и взема решения в такива случаи. "Зайчето" скоро ще излезе, но няма да е това, което посочвате.
  • 15
    4
    Русе
    Като гледам все курваляци са плагиатите. Ето и тая - бившата директорка на Спортното дето набързо я скриха в Доче Шулето. Шибаше се с Нунев и даже с по-големи ученици. Голям резил - и срам !
  • 14
    3
    истината е мисия невъзможна
    Да и Русенският университет ще бъде детската люлка от която ще се изхлузи новият бъдещ кмет през есента. Човек, на когото Нунев е спасил живота а и му приключва академичния мандат. Ще има и гарнитура за отвличане на вниманието, която сега се спотайва или като " Тримата от запаса", прощавайте "Тримата от ГРАДЕЖ" . Разбиращият от всичко и нищо милиционер Българинов, естета, историк, литератор,издател,сексуален мечтател Вероника и оня с тротинетката Симеон Иванов дето няма спирка, ще озвучават площада от сутрин до вечер. Така е устроен русенският битак - Везиева краде чужди публикации, неграмотната Вероника мъже и исторически студиа на музея и русенски автори, Българинов е всеяден, стига да има келепир. Дано русенският дух възкръсне и с камъните от изкопите на ВИК по техните нагли глави
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари