Даниела Дариткова: Вирус има. Той е произтекъл от животните

0
Болниците вече са по-добре подготвени за лечение на COVID-19
Болниците вече са по-добре подготвени за лечение на COVID-19 Видео: bTV

Болниците вече са много по-добре подготвени за справяне със случаите на коронавирус

Това коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ – д-р Даниела Дариткова.

Вирус има. Той е произтекъл от животните. Това се е случвало и преди. Вирусът протича по начин, който все по-добре става известен на лекарите. Това, че ние не позволихме да има голям процент и пик на заболели в началните месеци, даде възможност на здравната система да се подготви. Сега нашите болници са много по-добре подготвени и могат да се справят с новите случаи на коронавирус. Това дава възможност на всеки пациент да получи своевременна медицинска помощ“, коментира Дариткова.

Самата тя беше диагностицирана с COVID-19 на 2 април след масово изследване на депутатите в парламента. Освен нея, положителна проба даде и председателят на социалната комисия в НС и депутат от ДПС – д-р Хасан Адемов.

Дариткова призна, че ако не е било това тестване, най-вероятно е нямало да знае, че е заразена: „Аз имах минимални симптоми, имах съвсем слабо изразени симптоми на стомашно-чревния тракт, общо неразположение за няколко дни“.

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира и обявената от БСП общонародна подписка, която има за цел да свали управляващите от власт: „Учудвам се на подобни идеи, защото е ясна конституцията на страната. Не разбирам защо г-жа Нинова бяга от парламента с подобни действия. (…) Тя може да се възползва от Конституцията, има право на вот на недоверие, има достатъчно народни представители, за да го поиска. Има трибуната на парламента. Не разбирам защо трябва да обикаля с някакви подписи по села и паланки и да търси всенародно движение, като може да го предизвика, ако са достатъчно убедителни, от трибуната на Народното събрание“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари