Даниел Лорер: Въпреки кризите, България се движи напред с впечатляваща скорост

0
Налага да управляваме едновременно няколко световни кризи, които застигнаха и България, заяви министърът на иновациите и растежа във Варна
Налага да управляваме едновременно няколко световни кризи, които застигнаха и България, заяви министърът на иновациите и растежа във Варна

Макар и само на два месеца и четворна коалиция, на нас ни се налага да управляваме едновременно няколко световни кризи, които застигнаха и България - ковид, енергийни цени, войната в Украйна, и въпреки това ние се движим напред с впечатляваща скорост.

Това каза днес във Варна министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който участва в пресконференция с депутатите от "Продължаваме Промяната" Илин Димитров, Калоян Икономов, Антон Тонев, Снежана Апостолова и Благовест Белев. Поводът за срещата с медиите бе откриването и започването на дейност на регионалния офис на формацията във Варна, пише БТА.

Лорер посочи, че ако се сравни интензитета на политическия дебат у нас сега и преди една година, всички ще се уверят, че всъщност България сега е една много по-отворена и демократична страна. По думите му това е така, защото всичко се случва открито, пред очите на обществото - от коалиционни преговори до ежедневни дебати в правителството и Народното събрание.

Председателят на парламентарната комисия по здравеопазване доц. Антон Тонев коментира, че основната цел на партията в тази сфера е спирането на доплащането и на корупцията в нея. По думите му има много идеи за реформи, които да доведат до по-качествено и по-достъпно здравеопазване. Сред тях е идеята за възможността доболничната помощ да поеме повече натоварване с цел намаляване на хоспитализациите в болниците.

Областният координатор на "Продължаваме Промяната" във Варна Николай Стефанов допълни, че в крайморския град формацията има едни от най-добрите резултати в страната на парламентарните избори. Смятаме да надграждаме на местния вот и да постигнем по-добри резултати от парламентарния, каза още той. Всеки понеделник в регионалния офис на партията от 16:00 до 19:00 часа депутати от Варна от формацията ще се срещат с граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Чифутът
    Ха-ха-хах! ...УПРАВЛЯВАЛИ ЕДНОВРЕМЕННО НЯКОЛКО СВЕТОВНИ КРИЗИ, ррррръйш ли?!!! Даже Бойко лъжеше по-умерено!
  • 8
    1
    А така
    Движим се кат гол охлюв във трици, без цел и посока!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари