Дългогодишен капитан недоумява как може кейовата стена в Русе да е толкова сгрешена

18
Стената е полегата, вместо вертикална, а лиманчето ще се затлачва и е неизползваемо
Стената е полегата, вместо вертикална, а лиманчето ще се затлачва и е неизползваемо Снимка: Фейсбук

Дългогодишен капитан на круизни кораби посочи редица грешки в построяването на кейовата стена в Русе

Александър Каменов от 46 години плава по поречието на река Дунав. Опитът му е достатъчен, за да може да се доверим на преценката му за проектирането и изпълнението на кейовата стена на русенския кей. Ето неговият коментар, публикуван в социалните мрежи:

"Ако може софийската фирма, проектирала и построила с европейски пари новата кейова стена в Русе да ми обясни, какво е предназначението на това лиманче. След 46 години плаване по Дунав не мога да се сетя. И вторият ми въпрос е, защо кейовата стена е полегата, а не вертикална? Ако, беше вертикална, корабите можеха да застават директно на нея, след съответното удълбочаване и щеше да се избегне поставянето на понтони с дълги сваи.

Здравка Христова така марина за яхти на река не се прави. При липса на тесен вход в долния край на лиманчето, то на практика е неизползваемо. В този си вид-широко отворено към реката, то ще се затлачва непрекъснато с наноси от тиня и пясък. А, и лодките няма да са защитени от анафорните течения в акваторията му."

Припомняме, че реконструкцията на кейовата ивица бе направена от екипа на предходния кмет Пламен Стоилов  от партия ГЕРБ.  Проектът бе наречен „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“, а негов  ръководител бе главният архитект на Общината по това време Живка Бучуковска.  Проектът бе реализиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и е на обща стойност 16 860 657.16 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    ДА ПИТАМЕ БУДА БРАМИН СЪБЕВ
    КАПИТАН ПО СУХОПЛАВАНЕ БУДА БРАМИН СЪБЕВ ДА СЕ ИЗКАЖЕ КОМПЕТЕНТНО ПО ВЪПРОСА И СЪС УМОЗАКЛЮЧЕНИЕ ПОЧИВАЩО НА ОСНОВАТА НА 30-СЕТ ГОДИШНА КОНЦЕСИЯ НА ПРИНЦИПА"С ЧУЖДА ПИТА,ПОМЕН ПРАВИМ".МНЕНИЕ ОТ ИЗВОРА ДА ДОБАВЯТ И ШОФЬОРИТЕ(ДОКЕРИТЕ) С ГЛОБИТЕ ОТ НЕБЕЗИЗВЕСТНА ФИРМА ЗА НЕСПАСЗВАНЕ НА СРОК ДОСТАВКА,НИЩО ЧЕ ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА,ЗДП И МЕТЕРЕОЛОГИЧНИТЕ УСЛОВИЯ В НАМАЛЕНА ВИДИМИОСТ НЕ ПОЗВОЛЯВАТ С ЛОШИТЕ ПЪТИЩА ПОВЕЧЕ ОТ 70/80/90 ИЛИ ПОНЕ 60 КМ.В ЧАС :-) ;-). ТРАНСПОРТ БРАТЧЕ,КО ДА ПРАЙШ ....?
  • 9
    9
    Халил Манаф
    Нали ви казах че всичкия герболяк ще го еба. Е ебах ги. Питайте ги сега боли ли ги дупето.
  • 11
    8
    Георги
    Вълнолом са построили, да посрещне 9 балови вълни!
  • -25
    7
    Евала на герб
    Прекрасен кей се получи. Пълно е с хора. Цялата кейова стена е чудесна за разходки. И улиците в града асфалтираха. И доста блокове санираха. Целия град много ми харесва как се разви. Да са живи и здрави гербаджийте
  • 15
    6
    Климбо
    Важното е че ГЕРБ пак напълбиха джобовете , а че нищо не става от кея не е важно. Човека с 46 години стаж си е прав! А вие герберасти не сте на себе си,че не сте на власт да крадете!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари