Служителите на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ излизат на протест в защита на директора си

0
Напълно неоснователно д-р Дечо Дечев е „трябвало“ да подаде оставка, заявиха те
Напълно неоснователно д-р Дечо Дечев е „трябвало“ да подаде оставка, заявиха те Снимка: УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

Напълно неоснователно д-р Дечо Дечев е „трябвало“ да подаде оставка, заявиха те

Работещите от УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕАД заявяват готовност да започнат ежедневни протести, ако д-р Дечо Дечев бъде отстранен от длъжността изпълнителен директор, и може да прераснат в искания на оставки, както на министъра на здравеопазването, така и на цялото правителство. Това съобщават от лечебното заведение.

На 30 януари в 08:30ч. работещите в УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ще се съберат пред лечебното заведение, за да решат какви действия предприемат от тук нататък и с настояване д-р Дечев да оттегли подадената от него оставка.

Притеснени от зреещото напрежение НС „Защита“ изпрати писмо до министъра на здравеопазването и министър-председателя във връзка с изложения проблем.

Без никакво основание, според заетите, напълно неоснователно изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕАД д-р Дечо Дечев, е „трябвало“ да подаде оставка като такъв.

Необяснимо е защо това се случва, защото на всички е известно, че това е един от най-успешните мениджъри на държавна университетска болница, осигурил стабилното финансово и икономическо състояние на болницата, условия на труд и условия за пациентите на висота, привлечени висококвалифицирани специалисти, достойни и справедливи трудови възнаграждения, липса на трудови конфликти.

Заетите не виждат основание за освобождаване на изпълнителния директор. По-скоро виждат опит за натиск срещу директора и срещу болницата, която е апетитна хапка, за да бъде разграбена и унищожена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари