Протест срещу новоизбрания директор на областната болница във Враца

1
Медиците обявиха, че ако се допусне назначението, ще напуснат болницата
Медиците обявиха, че ако се допусне назначението, ще напуснат болницата Снимка: МБАЛ "Христо Ботев"

Медиците обявиха, че ако се допусне назначението, ще напуснат болницата

Във Враца се организира протест срещу назначаването на новоизбрания изпълнителен директор на областната болница, който беше единствен кандидат за поста в обявения от Министерството на здравеопазването конкурс.

Досегашният изпълнителен директор на най-голямата болница в област Враца подаде оставка по време на кризата с Детското отделение през август. В началото на септември здравното министерство обяви конкурс за ново ръководство, а миналата седмица избра в съвета на директорите й единствения явил се кандидат. Това предизвика напрежение сред медиците в лечебното заведение, които подписаха отворено писмо до здравния министър и здравната парламентарна комисия, предава БНР. Д-р Иван Чолашки заяви:

"Категорично отказваме да сме част от погубването на врачанската болница. Изразяваме надежда, че ще спазите обещанието към обществеността на Враца да се погрижите чрез действия, а не чрез думи МБАЛ "Христо Ботев" да бъде управлявана от отговорен и сериозен специалист, а не от човек, известен в медицинските среди като ликвидатор на лечебни заведения".

В писмото е посочено, че ако се допусне назначението, медиците ще напуснат болницата. Елеонора Колева, медицинска сестра, коментира:

"Това са водещи лекари, специалисти, ние останалите също сме готови да отстоим докрай правата си. Стига с тези номади ликвидатори!".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари