Д-р Чолаков: Зеленият сертификат е опит на управлението да ни измъкне от пълния локдаун

0
Личният лекар от Шумен изкара тежко боледуване от коронавирус при предишната вълна
Личният лекар от Шумен изкара тежко боледуване от коронавирус при предишната вълна

Личният лекар от Шумен изкара тежко боледуване от коронавирус при предишната вълна

Зеленият сертификат е опит на управлението да ни измъкне от пълния локдаун”, заяви в ефира на „Здравей, България” общопрактикуващият лекар д-р Милен Чолаков. Медикът от Шумен изкара тежко боледуване от коронавирус при предишната вълна. Сега той лекува ежедневно пациентите си.

Известни трудности има, но смятам, че от началото на пандемията до момента те не са спирали. Ежедневието ни е натоварено, има доста болни в МБАЛ- Шумен. Около 160 са хоспитализираните, има и смъртни случаи. Колегите доста се поизмориха, но все пак има известна надежда за справяне с цялата ситуация”, посочи той.

Лекарят е на мнение, че ако хората се обединят и спазват правилата, България ще успее да премина през четвъртата вълна. Според него зеленият сертификат е опит на управлението да ни измъкне от пълния локдаун.

Не знам, ако това се провали като идея, вероятно ще влезем в пълен локдаун. Но това не трябва да ни плаши, вирусът настъпва, има масово заболяване и ниска здравна култура. При нас има между 50-60 посещения на ден, от тях около 7-8 души излизат положителни за коронавирус”, обясни д-р Чолаков.

Той посочи, че с колегите му от областта много често обменят опит и идеи за лечението на COVID-19, което по неговите думи дава много добър резултат. Според д-р Чолаков добрата стиковка и екипната работа е ключът за справяне със ситуацията.

При мен са идвали хората, които са ме карали да им вадя фалшив зелен сертификат. Категорично отказвам, защото смятам, че това не се вписва в морала на българския лекар”, сподели д-р Чолаков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари