Чудо след 125 часа престой под руините

0
Първите думи на мъжа, след като видял бял свят, били как са децата му / снимката е илюстративна /
Първите думи на мъжа, след като видял бял свят, били как са децата му / снимката е илюстративна / Снимка: AP

Първите думи на мъжа, след като видял бял свят, били как са децата му

Място: град Адъяман. Ден 6-ти след унищожителните земетресения с център Кахраманмараш (Южна Турция).

Садък Тунч от град Адъяман бе спасен 125 часа след трусовете, които разтърсиха преди 6 дни Южна Турция. Мъжът е бил затрупан под руините на 7-етажен жилищен блок, пише БТА.

Спасителен отряд от турски миньори разбира, че мъжът е жив под руините и часове наред се мъчи да стигне до него. Накрая усилията им се увенчават с успех.

Миньорите-спасители започват да се прегръщат от радост, когато успяват да извадят изпод руините затрупания мъж, а близките му отправят молитви на благодарност към бога.

Спасяването на жив човек 125 часа след началните трусове се счита за чудо.

Първите думи на мъжа, след като видял бял свят, били как са децата му. Той заплакал, когато му съобщили, че са живи и здрави.

След оказаната му първа помощ, спасеният е откаран с линейка в болницата.

Междувременно по данни на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) жертвите на земетресенията от 6 февруари в Турция надхвърлиха 20 000 души, а ранените са над 80 000. По численост жертвите са повече от тези от разрушителното земетресение с магнитуд 7.4 по Рихтер през 1999 г., което порази района на Истанбул и Мармара. Тогава по официални данни загиналите бяха около 17 хиляди, а ранените около 50 хиляди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари