Куче спаси 12-годишния си стопанин от руините в Турция

2
Грижа се за Алекс, откакто беше малко кутре. В деня на земетресението той ми дойде на помощ, разказа момчето
Грижа се за Алекс, откакто беше малко кутре. В деня на земетресението той ми дойде на помощ, разказа момчето

Грижа се за Алекс, откакто беше малко кутре. В деня на земетресението той ми дойде на помощ, разказа момчето

Куче е спасило 12-годишния си стопанин от руините от земетресението в Турция.

Кучето захапало дрехите на момчето и го изтеглило изпод отломките на дома им в село Йордекдеде, окръг Кахраманмараш, съобщи "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА.

Селото е разположено в околията на град Пазарджък, където бе епицентърът на първото от двете разрушителни земетресения на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер. Село Йордекдеде е едно от местата, пострадали най-тежко при трусовете.

Дванайсетгодишният Чънар Кулоглу, спасен по чудо от своето куче Алекс, е загубил в земетресението всичките си близки с изключение на брат си Мехмет.

Пред журналисти момчето разказа, че е бил единственият сред отломките, способен да се движи, докато другите от семейството са били напълно заклещени. Чънар сподели, че виковете на баща му за помощ още го преследват.

"Грижа се за Алекс, откакто беше малко кутре. Опитах се да го тренирам, но не се получаваше. Но в деня на земетресението той ми дойде на помощ", разказа момчето.

Бащата на Чънар е бил изваден от отломките ден след труса, но не е оцелял в болницата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари