БСП предлага минимална заплата 850 лева от 1 юли

3
Предложението ще бъде разгледано на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество
Предложението ще бъде разгледано на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество Снимка: Dunavmost

Предложението ще бъде разгледано на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество

От 1 юли минималната работна заплата да стане поне 850 лева, предвижда внесен от БСП проект за промени в Кодекса на труда. Той ще се обсъжда в комисията по трудово законодателство към Националния съвет за тристранно сътрудничество във вторник, предава БНР.

На заседанието ще бъде разгледано и предложение за промени в Кодекса, което предвижда трудовата книжка да бъде заменена от електронен регистър. Проектът е внесен от Божидар Божанов от "Продължаваме промяната-Демократична България" .

В комисията по осигурителни отношения към тристранката, също във вторник, ще бъдат обсъдени и два проекта, внесени от БСП, за промени в Кодекса за социално осигуряване. Единият е за преизчисляване на пенсиите, а вторият - за обвързване на обезщетението за отглеждане на дете до 2-годишна възраст с минималната заплата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари