Брендо наистина издаде книга!

0

Брендо наистина издаде книга, както обяви неговата адвокатка преди няколко месеца, когато се появи мълвата, че наркобосът е избягал от България. Току-що в редакцията на „Всеки ден" пристигна ексцентрична пратка, доставена от куриер. В луксозна бяла кутия Евелин Банев ни е пратил... първата си книга. Тя е озаглавена доста помпозно - „Съзирам душата на България".

Освен автор на текста, Банев собственоръчно е направил и корицата, както става ясно от редакторското каре. Томчето е издадено от никому неизвестното издателство Royal`s Book Collection`s, което най-вероятно е създадено специално за целта. Никой в бранша не знае за съществуването на такова издателство. Книгата вече се продава на пазара и струва 15 лева.

Проверка на „Всеки ден" в търговския регистър установи, че издателството не е регистрирано в България, а във... Великобритания. Повече от ясно е, че зад него стои самият Брендо.

В пратката, дошла в редакцията, има и хартиен бял лотос - оригами, поставен в отделна кутия. Има и придружително писмо, прихванато със златиста панделка. В него Евелин Банев съобщава, че в момента пише втората си книга и затова временно се е оттеглил, за да може да твори на спокойствие.

Според юристи това е елегантен ход на Брендо да оправдае изчезването си. Мълви се, че босът в момента се укрива в Марбея и дори се представя с името Мартин. В книгата си обаче лирическият герой се казва Максим.

Eто какво пише в писмото, придружаващо творбата:

„Представям на вашето внимание издадената от нас книга „Съзирам душата на България" с автор Евелин Банев, по-известен в българското публично пространство като Брендо. Ще се радваме да я прочетете и да усетите посланията, които са закодирани в нея. Това е първата книга, която излиза от портфолиото на новото издателство Royal`s Book Collection`s.

В последно време в публичното пространство се спекулира с „изчезването" на Евелин Банев, който основателно е притеснен от тази преднамерена кампания. Г-н Банев смята, че има сериозни аргументи да се безпокои за личната си безопасност и по тази причина не се появява където и да било, както и не желае местонахождението му бъде известно.

От предварителните разговори, които проведохме с него, разбрахме, че той ще откаже всички покани за интервюта във връзка с книгата си. Г-н Банев ни увери, че има потребност от уединение, за да напише спокойно втората си книга, по която работи от няколко месеца. Благодарим ви за вниманието и приятно четене!"

Книгата „Съзирам душата на България" е съставена от 31 глави. Сред по-интересните заглавия на частите са „Падението", „Трансформацията - изкачване към едно по-висше измерение", „Спирка Смъртта", „Спирка духовните закони", „Медитацията и свръхсъзнанието" и пр. Всяка глава завършва с потресаваща стихотворна реч. Например:

„Да се слееш
с хармонията и мира
на
майката Земя,
да приемеш
своята
божественост,
е
символ
на
човешкото единство".

На задната корица автора е написал следните думи:

„Имал съм и други тежки периоди в живота си, но времето в затвора не може да бъде сравнено с нито един от тях. Когато човек загуби свободата си, разбира, че тя е една от най-големите ценности. През този период отхвърлих отчаянието, опровергах озлоблението, прецених за излишно да споделя дори, че не съм извършил нищо нередно. Вместо това избрах да напиша своето послание към тези, които искат да променят живота си и да се чувстват освободени, удовлетворени и щастливи. Тази книга се роди в затвора, защото любовта към живота не може да бъде лишена от свобода".

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари