Моето писмо към България

0
Една книга за мечтите, страховете, желанията и стремежите на подрастващите българи
Една книга за мечтите, страховете, желанията и стремежите на подрастващите българи

В навечерието на 24-ти май Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и известния български съвременен автор Радослав Гизгинджиев официално представиха книгата „Моето писмо към България“ и отличиха младите автори включени в нея. В книгата-сборник са събрани двадесет и осемте най-добри разкази и есета от престижния Пети национален литературен конкурс „И децата покоряват светове! Покажи, че можеш“.

В сборника разкази и есета са събрани всички мечти, страхове, желания и стремежи на подрастващите българи, както и отношението им към родината. Гледната точка на тийнейджърите неизменно включва съществителните "обич", "история", "природа", но също и "промяна". Младежите представят своята визия за родната действителност. Вместо да обвиняват или да се надяват на следващото и по-следващото поколение, напомнят, че промяната не зависи от генерация "Y" или "Z", а от всеки един от нас.

Надяваме се, че посланието, което искат да изпратят младите автори до българския народ чрез тези „писма“ ще се превърне в компас, сочещ посоката, в който да намерим по-доброто бъдеще. Вслушайте се в бъдещето на България“, ни споделят Лилиана Славова, Председател на Фондация „Шанс за децата на България“ и Радослав Гизгинджиев.

Приходите от продажбата на книгата ще бъдат използвани за стипендии на талантливи млади автори.

Книгата сборник „Моето писмо към България“ е вече по любимите книжарници в страната, както и в онлайн книжарниците www.store.bg и www.ozone.bg. Един прекрасен подарък и полезно четиво за всеки един от нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари