БПБС: Борис Станчов е ползвал чужди документи за получаването на лиценз

0
С чужда самоличност е пътувал в чужбина и участвал нееднократно в спортни събития
С чужда самоличност е пътувал в чужбина и участвал нееднократно в спортни събития

От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо с ново уточнение по повод трагичната кончина на млад български боксьор в Албания.

По информация на Гонг починалото лице не е Исус Величков, както бе обявено първоначално, а Борис Станчов. Станчов е участвал в мача в Шкодра с имената на Величков.

Публикуваме писмото на БПБС без редакторска намеса:

"До всички заинтересовани страни,

Уважаеми господа,

Във връзка с трагичния инцидент и последвалата смърт на български боксьор на професионално боксово събитие в Шкодра, Албания, на 21 Септември 2019 г., Български Професионален Боксов Съюз още веднъж изказва своите съболезнования на близките на боксьора.

Българският състезател Исус Розев Величков е регистриран в Професионалния Боксов Съюз с номер на лиценз 58. Регистриран е с лична карта и лични данни на това лице. В това число е пътувал с документи на това лице.

От няколко източника постъпи информация, че лицето участвало в събитието с трагичен край е Борис Александров Станчев. Към момента Българският Професионален Боксов Съюз има обосновани предположения, че Борис Александров Станчев е ползвал чужди документи за получаването на професионален лиценз, с които с чужда самоличност е пътувал в чужбина и участвал нееднократно в спортни събития.

Изясняват се причините и обстоятелствата относно вкарването в заблуждение на Българския Професионален Боксов Съюз и официалните органи.

Веднага щом получи необходимата информация по случая, Български Професионален Боксов Съюз ще излъчи официално становище за случилото се.

23.09.2019 Евгения Петрова

гр. София

Генерален секретар БПБС"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари