Борисов се загрижи за километричните опашки на Дунав мост

0
Премиерът поиска помощ от румънския си колега
Премиерът поиска помощ от румънския си колега Видео: КИС 13

Министър-председатялят Бойко Борисов поиска бърза намеса от Румъния, за да бъде решен проблемът с опашките на Дунав мост край Русе.

От правителствената информационна служба съобщиха, че това е станало ясно от телефонен разговор с румънския премиер Виорика Дънчила. Тя е поела ангажимент да провери системата за вход и изход в страната, както и възможността за подобряване на организацията и състоянието на цялата инфраструктура, касаеща трафика от румънска страна и да предприеме незабавни действия за облекчаване на движението на тежкотоварни автомобили през граничния пункт.

Припомняме, че от българска страна вече бяха предприети мерки за подобряване на трафика на вход с пускането в експлоатация на реновирания терминал в зона "Изток". Той разполага с 8 трасета, които могат да поемат напълно входящия от Румъния трафик и в най-натоварените дни.

По този начин се подобрява пропускателната способност на пункта и се увеличава  площта на буферната зона, необходима за облекчаване натовареността и опазване на мостовото съоръжение. С пускането в експлоатация на новия терминал, зона "Запад", която досега обслужваше входящи и изходящи превозни средства, започва да обработва само изходящия лек и тежкотоварен трафик през Дунав мост.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари