Борисов поискал мораториум върху вноса на боклук

0
Премиерът поиска и да се направи проверка къде се ползва питейна вода за производство на електрическа енергия
Премиерът поиска и да се направи проверка къде се ползва питейна вода за производство на електрическа енергия

Премиерът Бойко Борисов нареди на своите министри да проучат какъв временен мораториум може да се наложи върху вноса на отпадъци.

Поиска и да се направи проверка къде се ползва питейна вода за производство на електрическа енергия. Задачите премиерът раздаде в началото на днешното заседание на Министерския съвет, което беше открито за медиите, пише вестник СЕГА.

До другата сряда още две задачи: първата внос – износа на боклук. Да, има брюкселски директиви. Какъв мораториум можем да сложим, временен, докато сме сигурни, че това, което е описано в документите, е същото, което влиза в страната, да ми го гарантирате. Второто, с Емо Караниколов всички ВЕЦ-ове, които ползват питейна вода. На първо място ние е питейната вода, на второ място е производството на ток. Водната енергия е най-изгодна, но не може за сметка на питейната вода да става“, обяви Борисов.

За мораториум върху вноса на отпадъци у нас настояха депутатите от "Атака" и дадоха да се разбере,че това ще бъде цената на подкрепата им за новия екоминистър Емил Димитров. След като беше избран обаче, Димитров изрази съмнение спрямо тази идея: „Казваме: ще затворим границата, няма да влиза боклук. А ще излиза ли – защото ние 800 хиляди тона изкарваме? За мен контролът е важен – къде влиза през границите, как се ползва и тези заводи, които ще го горят, имат ли филтри или не. Ако има по-рестриктивен режим, тогава половината зала ще скочи: ама, моля ви се, пречите на бизнеса“, каза той вчера в парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари