Депутат вижда Бойко Борисов като премиер, а Делян Пеевски като вицепремиер

0
Това са хората, които могат да взимат решения, каза Радомир Чолаков от ГЕРБ
Това са хората, които могат да взимат решения, каза Радомир Чолаков от ГЕРБ

Това са хората, които могат да взимат решения, каза Радомир Чолаков от ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков, също като съпартиеца си Даниел Митов по-рано през деня, изрази мнение, че политически фигури трябва да влязат в изпълнителната власт. Пред "Нова нюз" той дори посочи кой според него трябва да е премиер на страната - Бойко Борисов.

"В момента изпълнителната власт се намира в парламента, а не в Министерски съвет. Това положение трябва да бъде поправено. Силните хора, на които им приляга да бъдат в изпълнителната власт, в момента са в законодателната. В изпълнителната власт са хора, изпратени там, за да пазят столовете", заяви Чолаков, цитиран от "Дневник".

И докато Даниел Митов не назова конкретни имена, които да се влязат в кабинета, председателят на парламентарната комисия по конституционни въпроси посочи кои трябва да са вицепремиери - съпредседателите на "Продължаваме промяната - Демократична България" Асен Василев или Кирил Петков. Чолаков стигна и по-далеч.

"Ако трябва да има по-широка база на управлението, вицепремиер трябва да бъде Делян Пеевски. Това са хората, които могат да взимат решения", каза още той.

Двамата депутати от ГЕРБ направиха коментарите си с уточнението, че разговори за нови министри не са водени, а и да има такива, те ще касаят състава на правителство след ротацията на премиерите и министър-председател стане Мария Габриел.

Чолаков допълни, че ако следващия понеделник няма консенсусни предложения на второ четене по всички текстове за промени в Конституцията, най-логичното е да си подаде оставката като председател на ресорната парламентарна комисия. Той направи и предположение, че е възможно да се приемат набързо измененията в основния закон, да се ограничат възможностите на президента за назначаване на служебно правителство, след което парламентът да бъде разпуснат и да се отиде на нови избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Аlex
    Асу салам алейкум Прасчо! Поредните бандити на сцената!
  • 4
    1
    Читател
    Какво може да мисли един храненик от герб,освен като мазник да изрази мнение,устройващото го за годините напред. Субекта който боготвореше шефа си,отиде в заслужен отдих,но групата макар и вече да е малка,още съществува.Не знам как М.Габриел ще преглътне брътвежите на Чолака,но явно това не е само неговото мнение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари