Борисов: Нарочно не правят правителство, за да крадат

1
Стана факт, че задкулисието е в огромни размери, заяви експремиерът
Стана факт, че задкулисието е в огромни размери, заяви експремиерът

"Някои казват, че сме партия на статуквото – всеки един изминал ден става ясно, че тези няма да направят правителство. Пълна лъжа и измама: организирано го правят за да може сега да актуализират бюджета и да изхарчат и останалите пари."

Това каза лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов в Перник.

"Най-важният политически закон на едно правителство, е бюджета. Там трябва да има пари за всичко. Кой ще поеме политическата отговорност, когато догодина не могат да се съберат пари – къде ви е политическата отговорност бе?", попита Борисов.

Половин милиард лева отиват за избори – била скъпа демокрацията – скъпа е, но затова се правят всякакви коалиции – на малцинства и пр.

За съжаление това, което виждам след вчерашното интервю на Трифонов, не е това, за което трябва да му се търси отговорност. Напротив, заслужава адмирации за силата на духа – след операции всеки от нас е ходил с патерици, и др.

Като е казал, че няма да участва в правителство, не знам защо Нинова – като е взела мандат, се радва все едно ще управлява. Днес тя тръгва на този мандат – какви усилия и какви разговори ще правят? Ще правят – да изтупат още десет дена да могат да направят всички гадни неща, които ще се отразят на следващото правителство.

Безумие е да не направят избори 2 в 1. На нас изгодно ли ни беше да направим референдума на Слави – цената беше 50 милиона, а и политически не ни беше изгодно. Сега те искат да минем половин милиард за избори, само и само да спечели Радев. Видяхме какво могат да правят. И се учудвам като кажат „успешното служебно правителство“ – пълен крах в здравеопазването, отбраната, финансите, икономиката, - къде са 500-600 инвеститори, които обещаваха?

Планът за устойчивост – ако не бяха правили на инат, да беше приет, сега залежава. Отбраната наговори страшни глупости, щели да пращат отбраната на границата – ако заловят бежанци, ще стрелят ли срещу тях? По времето на ГЕРБ имаше нулева миграция, допълни лидерът на ГЕРБ.

За два месеца нищо не са направили, само искали да правят нови центрове – ще дадат над 360 милиона ей така. Сега САЩ има нужда да се подкрепят афганистанците, които са служили с нас, за няколко месеца – ние сме против нелегалната миграция, не срещу тези, които са ни помагали. И чак сега започнаха да говорят, че трябвало да си говорят и да гледат избирателите. А преди месеци говориха, че щели да изчегъртат първата или втората политическа партия.

"Ще се учудя, ако Нинова почне да преговаря, след като лидерите на три партии ѝ казаха, че няма да я подкрепят. А Трифонов вчера призна, че както и мен ме наобикаляха преди време, всички сега са му ходили в офисите да се молят и да му коленичат, и когато той е отказал, излизат срещу него. Стана факт, че задкулисието е в огромни размери, а уж те се бориха срещу него. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов е ходил при Слави Трифонов, или кога Мая Манолова е ходила там? Нали всичко щеше да е прозрачно? Едва снощи разбрахме, че Асен Василев и Кирил Петков са се молили за постове – няма лошо, просто го направете публично, а не така задкулисно", каза още лидерът на ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари