Бойко, тази вечер на мека пухена възглавничка сладък сън ще спиш

3
Това казала шефката на МВФ на премиера
Това казала шефката на МВФ на премиера

Премиерът Бойко Борисов се зачуди на повикването му в парламента от страна на БСП, които искат да го изслушват за мерките по справянето с кризата от коронавирус и икономическите последици.

"Те не ни ли гледат сега, от сутрин до вечер? Ако ме поканят, ще отида. Стига да се съберат. Депутатите не са ли в карантина? Или те са извънземни, безсмъртни?", попита Борисов.

В същото време не скри, че мечтае да отиде навръх Гергьовден в парламента и да обяви край на извънредното положение. Засега обаче не се очертавало.

"Извънредното положение не ми помага за нищо. Българинът ще издържи. Надявам се, ще издържи. Аз искам, ако може, на 6 май да падне извнредното положение. На Гергьовден. С такава радост ще го съобщя в парламента", размечта се Борисов. 

"Някой от вас да се е почувствал следен с приложение, което е по желание?", възмути се Борисов по адрес на БСП и Корнелия Нинова, които внесоха жалба до КС. "Сутринта слушам колегата Зарков. Леле майко, някой щял да ги подслушва и проследява", изуми се от хода на лявата опозиция премиерът. След това заключи, че понеже такива били техните прийоми, затова допуснали същото по негов адрес.

И пак припомни, че сега на първо място му е не да спасява фалирали авиокомпании, а, примерно, 1000 българи да не умрат. "Ценно ми е здравето, след това си изберете друг, ще ви фалира. Не ме е страх от това, страх ме е да не загинат хората", заключи премиерът.

И призна, че днес е обсъждал разхлабване на някои от мерките, като например, разходките за родители с деца в парковете до дни. Молели го също да отвори хотелите.

"Днес чух предложение да отворя хотелите - добре, ще ги отворя, но веднага след това ще търсим не сервитьоори, а медицински персонал, защото ще ги затваряме - като болници ще станат", предрече Борисов.

Премиерът съобщи още, че от другата седмица започваме да произвеждаме наше лекарство за борба с коронавируса. Той поздрави МВР и ВКП за залавянето на нападателите на журналиста Слави Ангелов и изрази надежда доказателствата да издържат в съда.

Накрая премиерът благодари и на медиите за ценната помощ, която оказват на държавата в епидемията, защото информират хората. Борисов обеща, че ще събере шефовете им, за да обсъдят подпомагане и за тях.

По повод одобрената суапова сделка между БНБ и ЕЦБ, която позволява срещу левове от наша страна да получим евро по фиксиран курс, Борисов разкри, че получил поздрав от Кристалина Георгиева. Снощи шефката на МВФ му се обадила и му казала: "Бойко, тази вечер на мека пухена възглавничка сладък сън ще спиш",  разказа през смях премиерът.

И на няколко пъти се извини, ако случайно го дават на живо, а зрителите искат да си гледат филмите и любимите предавания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари