Бойко Борисов: Зелената сделка е голям проблем за България

0
Всички знаят, че 60% от електроенергията ни идва от въглищата
Всички знаят, че 60% от електроенергията ни идва от въглищата

"Зелената сделка за България е голям проблем. Всички знаят, че 60% от електроенергията ни идва от въглищата и колко милиарда трябва да дадем за това.  Но надали Европа ще се откаже от нея и надали ЕП ще спре да иска това да стане по-скоро. Трябва следващите 10 години да се работи много активно. До 10-15 години трябва да се намерят механизми да се заменят въглищата или технология, която да не замърсява околната среда".

Това заяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов

По думите му по време на разговорите крайъгълните камъни са били финансовата рамка, зелената сделка и бюджетът. А тази година страната ни ще получи с 60 милиарда 

"Българските лекари, програмисти са добре дошли в Европейския съюз, а държавата е инвестирала много, за да ги обучава. Тези, които сме били в социализъм, рязко се отличаваме от тези, които са с евро. Опитаха се да говорят, че еврото е лошо.  Чакалнята гарантира банковата система. Не виждам държава с евро да е по-зле от България", коментира министър-председателят. 

Премиертът заяви още, че писмото на Иван Гешев до европейските институции във връзка с проблемите около екстрадицията на Цветан Василев, не е съгласувано с правителството. "Ние не се месим в дейността на независимата съдебна власт. Нито е съгласувано, нито ме е питал някой, нито искам да коментирам тази тема. България беше само хвалена за борбата с корупцията", категоричен бе Борисов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари