Бойко Борисов: Такава мъка, такъв ужас, повече никога няма да допусна

0
Договорката била между българските християни и мюсюлмани в партия ГЕРБ
Договорката била между българските християни и мюсюлмани в партия ГЕРБ

Премиерът е поканил на среща в понеделник патриарха и главния мюфтия.

Министър председателят Бойко Борисов е поканил в понеделник патриарха и главния мюфтия на среща. Това съобщи той по време на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново, предаде БТА. 

Премиерът посочи, че му е неприятно да чува упреци от партньорите в управлението във връзка с промените в Закона за вероизповеданията, които предвиждат опрощаване на дълговете на вероизповеданията и подчерта, че с темата етническа толерантност ГЕРБ никога няма да направи компромис. 

Пред участниците във форума той припомни събитията по време на Възродителния процес, в който е участвал като командир на батальон.

"Такава мъка, такъв ужас, повече никога няма да допусна, докато от мен зависи нещо", отбеляза Борисов.

Той допълни, че тогава е видял с очите си как българи с различна религия се гледат и искат да се убиват и че виновни за тази ситуация са били комунистите.

Борисов каза, че не е правилно чужди държави да плащат на българските проповедници.

"Българските граждани, дали са християни, или мюсюлмани, когато отидат в храма, слушат, чуват и вярват, че там е мястото, където трябва да се пресече радикалният ислям или друго влияние", каза той. 

Министър-председателят отхвърли обвиненията за договорка с ДПС и припомни, че в ГЕРБ членуват десетки хиляди мюсюлмани. Той беше категоричен, че ако има договорка, то договорката е между българските християни и мюсюлмани в партия ГЕРБ, за да има равнопоставеност, нормален религиозен живот, обучение с ясно финансиране. 

Пред участниците в политическата академия Борисов очерта приоритетите на ГЕРБ във външната политика, в инфраструктурата и енергетиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари